Okul ihtiyaçlarını  Gebzeli esnaflardan karşılayalım

Okul ihtiyaçlarını Gebzeli esnaflardan karşılayalım

Gebze Matbaacılar Ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, “Sevgili Gebzeliler okullar açılmak üzere. Çocuklarımızın kıyafetten ayakkabıya, kırtasiyeden kitaba, spor malzemelerinden çantaya kadar birçok ihtiyacı olacak. İhtiyaçlarımızı Geb

Gebze Matbaacılar Ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu okulların başlayacak olması nedeniyle  bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Sevgili Gebzeliler okullar açılmak üzere. Çocuklarımızın kıyafetten ayakkabıya, kırtasiyeden kitaba, spor malzemelerinden çantaya kadar birçok ihtiyacı olacak. İhtiyaçlarımızı Gebze’de bulunan esnaflardan karşılamalıyız. Büyük marketleri veya ışıltılı AVM dükkanlarındansa Gebze’de, Darıca’da, Dilovası’nda ve Çayırova’ da faaliyet gösteren, vergisini kendi bölgesine veren, çalışanını kendi bölgesinden seçen, kazandığını da kendi bölgesinde harcayan bölgemiz esnafından yapmalıyız. 

KIRTASİYE KIRTASİYEDEN ALINIR

Kırtasiye kırtasiyeden alınır. Zaten zor durumda olan ve anca okul açılma döneminde para kazanabilen Gebze’li kırtasiye ve giyim mağazalarını tercih ederek hem Gebze esnafına hem de bölge ticaretine katkı sunabiliriz. Marka market yada mağazalar üreticileri çok zor şartlara sokarak aldıkları ürünleri ışıltılı mağazalarının atmosferinde yüksek karlarla satmakta ve merkezleri de genelde İstanbul’da olduğu için hem karlarını hem de vergilerini İstanbul a aktarmaktadırlar. Bu sebeple ve Gebze’li olmanın bilinci ve inancıyla  alışverişlerimizi Gebze den yapmalıyız.

YERLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Özellikle kırtasiye ürünlerinde Malezya’dan Çin’e , Avrupa ülkelerinden Amerika’ya kadar bir çok ülkeden ithal gelen ürünlerden ziyade yerli ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Yılın ilk 7 ayında 60 milyon Dolarlık ithalat yapılmış ve bu rakamın % 25 ini kurşun kalem ve boya kalemi oluşturmaktadır. Yerli üretim kendi markamız olan ürünlerin tercih edilmesiyle hem üreticimiz desteklenmiş olur, hem dışa bağımlılık azalır, hem de azda olsa cari açığı kapatmış oluruz. Bu yıl velilerin anaokulu ve ilkokul 4. Sınıf düzeyi öğrenciler için ortalama 900 TL, orta okul öğrencileri için 1200 TL, lise öğrencileri için 1350 TL civarında harcama yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda ve bölgemizde dört ilçede yaklaşık 157.000 öğrenci ve 8500 öğretmen olduğunu da düşünürsek bölgemiz esnafında ve yerli üreticide kalacak ve en önemlisi dışarıya çıkmayacak bedel 200 milyon TL Tabi bu yalnızca bu iki üç hafta içerisinde harcanacak okul ve kırtasiye bedeli. Bu ve bunun gibi örnekleri artırmak mümkün. Bize düşen yerli esnaftan alış veriş yapmak ve yerli ürünleri tercih etmek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.