Okul binaları yepyeni oldu

Okul binaları yepyeni oldu

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, pandemi sürecinde okulların yüz yüze eğitime kapanmasını fırsata dönüştürerek, hasarlı oldukları için risk teşkil eden 13 okul binasının onarımını tamamladı. Okul binaları yeni görüntüleriyle gıcır gıcır oldu.

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depremden sonra ilimizdeki birçok okul hasarlı duruma gelmişti. Ancak, geçtiğimiz eylül ayında Silivri’de yaşanan 5,8 şiddetindeki deprem, ilimizdeki bazı okul binalarında risk durumunu arttırdı.

GEBZE’DE  1 OKUL

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremden sonra il genelindeki okul binalarını kontrol ettirdi. Derince’de 4, İzmit’te 2, , Dilovası, Başiskele ve Gebze ’de 1 olmak üzere toplam 13 okul binası için güçlendirme kararı alınmıştı.

Okul binalarının onarım ve güçlendirilmesi işi, sürecinde okulların yüz yüze eğitime kapanmasından sonra başladı.

 İKİ OKUL BİNASI KALMIŞTI

 13 okul binasından 10 tanesinin onarım ve güçlendirmesi tamamlanmış ve Milli Eğitim'e teslim edilmişti. Ancak Derince Necip Fazıl Anadolu Lisesi ve Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin okul binasının onarım ve güçlendirilmesi verilen sürede tamamlanamamış ve uzamıştı. İki okul binasının onarımı ve çevre düzenlemeleri de tamamlandı. İl Milli Müdürlüğü’nden teknik ekipler önceki gün okula giderek, onarımı gerçekleştiren firma yöneticileriyle okul binalarını inceledi. Yapılan detaylı incelemenin ardından okul binaları teslim alındı. Binaları teslim alan Milli Eğitim yetkilileri firma yöneticilerine teşekkür ederek, “Binalar gıcır gıcır olmuş, elinize sağlık” dediler. Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.