‘OHAL’in koşulları devam ediyor’

‘OHAL’in koşulları devam ediyor’

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın, “OHAL kalktı ama OHAL’in koşulları devam ediyor.” dedi. 

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Çalışanları zor bir süreç beklediğini ifade eden Necmettin Aydın, Cumhurbaşkanının sendikalara kayyum atama veya kapatmaya kadar varan bir durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Aydın yaptığı açıklamada, “OHAL kalktı ama OHAL’in koşulları devam ediyor. Cumhurbaşkanının sendikalara kayyum atama, kapatma ve sendikaları zapturapt almayla ilgili daha gerici bir yasa çıkardılar.

ÇOK SIKINTILI BİR DURUM

OHAL’in kaldırılması bir şey ifade etmiyor. Bundan sonraki süreçte daha ağırlaştırılacağı öngörülüyor. Cumhurbaşkanının sendikaları denetlemesi gerektiğinde kayyum ataması, el çektirmesi, yönetim kurulunun belirlenmesiyle ilgili şimdiye kadar olmayan bir durum oluyor. Burada daha önceki süreçlerde sendikalar elbette denetlenir. Sendikalar yolsuzluk veya hırsızlık yapıldığı zaman mahkeme kararlarıyla denetlenir. Şimdi ise doğruda cumhurbaşkanı veya cumhurbaşkanı yardımcısı böyle bir şeyin yapılması sendikalar açısından çok sıkıntılı bir durum.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.