Öğüt, süt ve mazot şişeleriyle mecliste

Öğüt, süt ve mazot şişeleriyle mecliste

  CHP Ardahan milletvekili, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ensar Öğüt, bütçe görüşmelerinin yapıldığı mecliste, köy ve...

 

 

CHP Ardahan milletvekili, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ensar Öğüt, bütçe görüşmelerinin yapıldığı mecliste, köy ve köylülerle ilgili sorunların ele alındığı oturumda, yaptığı konuşma, süt ve mazot şişeleri ile mecliste gündem oldu.

 

DOĞUDAN BATIYA HEPSİNİ BİTİRDİNİZ

 

Ensar Öğüt, şöyle devam etti: " Köylü, burada, yani 6 litre süt verecek ki 1 litre mazot alsın, Allah'tan reva mı, Allah aşkına ya? Bu bölge nasıl kalkınacak, çiftçi nasıl kalkınacak, köylü nasıl kalkınacak arkadaşlar ya? Bana onu söyleyin. Ben, şimdi, Kocaeli'nin Akmeşe -Haydar Bey'in bölgesine gittim- köyüne gittim, orada da hayvan pazarını kapatmışlar 'Sütümüz para etmiyor, perişan durumdayız.' dediler. Arkadaşlar, Allah aşkına sayın bakanlarım -zamanımız da kalmadı- yani buna bir çare bulun; süt fabrikaları kurun, et kombinaları kurun, yem fabrikaları kurun, efendim gübre fabrikaları kurun. Bakın, size bir şey söyleyeceğim: Mardin'de fosfat fabrikaları var gübre için -yer altı kaynaklarımız çok zengin- Hakkâri'de keza öyle, altın var, Erzincan'ın İliç'te altın var, Ağrı'da altın var, Kars'ta altın var; yerin altı zengin, yerin üstü fakir arkadaşlar. Böyle bir Hükümet olabilir mi?" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.