Öğüt köylülerle buluştu

Öğüt köylülerle buluştu

  CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, taziye ve arazilerini gezmek için gittiği Gebze’nin Ovacık Köyü’ne gitti.  Kocaeli’nin son...

 

 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, taziye ve arazilerini gezmek için gittiği Gebze’nin Ovacık Köyü’ne gitti. 

 

Kocaeli’nin son on yılda ilerleme kaydedemediğini ifade eden Öğüt, “Sıkıntılar çok, sorunlar diz boyu. Halkta bir arayış var. Bu nedenle bizi yakıştırıyorlar.  Abartısız söylüyorum, vatandaşlar kendiliğinden komiteler bile oluşturmuş. Her nede kadar, herkes kendini dev aynasında görse ve halkın oylarını ceplerinde sansalar da Kocaeli belediyesini kazanabileceğimize, bu kente yeni bir atılım yaptıracağımıza yaygın bir inanış var. Ancak, ben bir milletvekili olarak adayım diyemem. Böbürlenen, kendini kaf dağında görenleri yerle bir ederiz.” şeklinde konuştu. Ovacık’taki arazisine köy evi yapmayı planladığını da ifade eden Öğüt, köylüler ile vedalaşarak oradan ayrıldı.

 

Köylüler, “Perişan durumdayız”

Gebze Ovacık Köyünü ziyaret eden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt köylülerin sorunlarını dinledi. Ovacıkta arazileri bulunduğu için köylüler tarafından köylümüz diye karşılanan Ensar Öğüt’e, ülkenin neresinde olursa olsun köylü ve çiftçinin sorunlarını meclis gündemine taşıdığı için teşekkür ettiler. Köylüler, 2-b, köy meydanı, sularının paralı hale dönüştürülmesi, mazot ve gübre fiyatları konusunda dert yandılar.

 

ABDESTİ PARALI SU İLE ALMAYA BAŞLADIK

 

Köyün yaşlılarından Veysel Dede “Salatalık, biber, domates gibi ürünler yetiştiriyoruz. Satınca zarar ediyoruz. Mazot, gübre, sulama ve yevmiye paralarını ödeyince gelir gideri karşılamıyor. 2001’de 90 liraya doldurduğumuz depo şimdi 200 lira. Ürettiğimizi aynı fiyata satıyoruz. Vallahi köylü perişan. Bunları mecliste dile getiriyorsun ama kimse adım atmıyor” dedi. Köylüler, geçim sıkıntısı ve ürünlerinin değer bulmamasını şikâyet etmesinin yanında,  Büyükşehir Belediyesinin sularını ellerinden alıp kendilerine para ile sattığını, köye meydan yapacağız diye rızaları olmadan mülklerinin ellerinden alınmak istendiğini, 2-B kapsamındaki arazilerin bedelleri yüksek olduğundan ödeyemediklerini söylediler. Dert küpü yaşlılar ise, daha önce kendilerine ait olan suyun ellerinden alınıp kendilerine satıldığını dile getirip, “artık abdesti bile paralı su ile alıyoruz” dediler. Köylülerden Burhanettin Koçel ve Turan Güler, köylerinin sorunlarını Ögüt’e tek tek sıraladılar.

KÖYLÜLERDEN YAKIN TAKİP

Bu sorunları bölge milletvekillerine aktaracağını ifade eden öğüt, köylülerin Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olup olmayacağı sorularını da yanıtladı. Öğüt, “ Şahsım adına 15 yıldır, ülkede köy köy gezip köylü ve çiftçinin sorunlarına sahip çıkmaya çalışıyorum. Elbette, kentlinin ve kentlerin sorunlarını da takip ediyorum. Ama milletvekili olduğum bölgenin özellikleri gereği çalışmalarımız bu yönde ağırlık kazandı. Sizin sorunlarınız için de elimden geleni yapacağım. Ülkenin neresinde olursa olsun gittiğim her köyde köylüler teşekkür ediyor. Her gün yüzlerce hem sorun iletme hem teşekkür telefonu alıyorum. Bizim sahipsiz olmadığımızı hissettiriyorsunuz diyorlar. Bu bana yetiyor. Kimisi, hatta Başbakan bile şov yaptığımızı söyledi. Ama siz anlıyorsunuz. Sizin ilginiz, bizim samimiyetimizi gösteriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.