Öğüt Gebze’de inisiyatif önerdi

Öğüt Gebze’de inisiyatif önerdi

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi’nin İzmit’teki toplantısında CHP Gebze İlçe yöneticisi Cemre Öğüt şahsı adına, Gebze’de de inisiyatif kurulmasını önerdi

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi’nin önceki pazar günü gerçekleşen ve yoğun ilgi gösterilen forumuna Gebze’den de çok sayıda kişi katıldı. Hiçbir hiyerarşik yapısı olmayan ve tüm katılımcıların ait olduğu sıfatlar varsa dahi şahsını temsil ettiği foruma CHP İlçe Sekreteri Cemre Öğüt de katıldı. Öğüt forumda beş öneride bulunurken ikisi kabul edildi. Öğüt’ün Kocaeli’nin Batı yakasında da; Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nı da kapsayacak şekilde bir inisiyatif kurması önerisi kabul gördü. Öğüt’ün kabul gören bir diğer önerisi ise tüm kadınların belli aralıklarla gittiği kuaförlerde farkındalığı ve bilinci daha geniş bir kesime yaymak için Gebze Kuaförler Odası’ndan destek talep ederek, kuaförlerde basılı görseller üzerinden bilinci arttırmak oldu. Genç siyasetçinin diğer önerileri ise şöyle sıralandı:

“Kocaeli’nde yerleşkesi olan büyük şirketlerden İstanbul Sözleşmesi için destek talep edilmesi.

Sosyal medya kanallarının gücünü daha etkin kullanabilmek adına Youtube kanalı oluşturulması ve bu kanaldan röportajların yayınlanması.

Mahallelerde avukat ve psikolog desteğiyle İstanbul Sözleşmesi maddelerini anlatarak, şiddete maruz kalan kadınlara haklarını aramak konusunda yol gösterici eğitimler düzenlemek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.