Öğüt, “Değişim ve dönüşüm şart”

Öğüt, “Değişim ve dönüşüm şart”

 CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli’nin hem değişime hem de dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Bu kentte artık değişime ihtiyaç...

 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli’nin hem değişime hem de dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Bu kentte artık değişime ihtiyaç var. Değişim olmalı ki, dönüşümde olsun. Çünkü bugün Kocaeli hem kaynak, hem borç, planlama, hem hizmet hem beyin fırtınası bakımından tıkanmıştır. AKP kadroları yoruldu. Artık bundan ilerisi yok, herkesin bunu görmesi lazım” dedi.

ÖMÜR BOYU AKP OLSADA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLAMAZ

Öğüt, açıklamasında şunları söyledi:  “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetimi heyecanını yitirdi. On yılda hizmet heyecanı, hizmet şevki, enerji azaldı. Kadrolar yoruldu. Bilimsel olarak da, teknik olarak da, mantık olarak da bu böyledir. Zorlamanın anlamı yok. Ömür Boyu belediye Başkanlığı yapsanız da değişen bir şey olmaz.  Sayın Karaosmanoğlu’nun iyi bir insan olması bir şey değiştirmez. Üzülerek ifade edeyim ki, başkanın çabalarına rağmen Kocaeli Büyükşehir belediyesi kısır döngü içinde patinaj yapıyor. Kendini yenileyemiyor. Ne kadar zorlarsanız zorlayın, Kocaeli bu kamburdan kurtulmadan asla yeni bir atılım yapamaz. Kentin nefes alması ve geleceğe hazırlanması için CHP’nin yapacağı kan değişimine ihtiyaç var ” dedi.

DÜNYANIN EN FAZLA GELİRİNE SAHİBİZ AMA

On yılın ortalama insan ömrünün altıda biri olduğuna dikkat çeken Öğüt, “Kocaeli Büyükşehir belediyesinin bu zaman dilimine sığdırdığı ne bir barajı ne bir çöp fabrikası ne bir doğalgazı var. Yapılacak olsaydı bu zamana kadar yapılırdı. Kapasite bu. CHP proje yaptı.  Onlarda on yılda ancak bunu geliştirdi. Elbette birazda hizmet yaptılar. Hiçbir şey yapmadılar demekte haksızlık olur. Ama dünyanın en fazla gelirlerine sahip bir kent bugün böyle mi olmalıydı. Hayır. İnsandan ömür, kentten zaman, devletten para gitti ama Kocaeli hemen hemen aynı” dedi.

GELECEĞE MİRAS BIRAKACAK NEYİNİZ VAR?

Ensar Öğüt, “Bir metro, bir teleferik bile yapamadınız, ulaşım sorununu bile çözmediniz. Hiçbir bölgeyi gerilikten kurtaramadınız. Bölgeler arasında dengeli bir gelişme, kentleşme ve bütünleşme sağlayamadınız. Bir ulaşım, bir otopark sorununu dahi çözemediniz. Kentin elli, 100 yıl ötesine miras bırakacak bir planlama ve proje yok. Kocaeli’nin örnek gösterilecek neyi var? Övünülecek, parmakla gösterilecek ne var. O halde hala yönetmek ısrarı niye? Elbette demokratik bir hak ama artık yürütemiyorsunuz, size de da kente de yazık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.