Öğretmenlerden buruk kutlama

Öğretmenlerden buruk kutlama

 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü eğitimciler tarafından buruk kutlandı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde...

 

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü eğitimciler tarafından buruk kutlandı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz” dedi. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, uluslararası öğretmen örgütlerinin katkılarıyla 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından öğretmenlerin statülerine ilişkin tavsiye kararının alınmasıyla başladı. Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan, kararın Türkiye tarafından da kabul edilmesine rağmen öğretmenlere hak edilen değerin verilmediğini ifade etti. Eğitim-Sen Şubesi’nde yapılan törende emekli öğretmenlere plaket verilirken, Türkiye’nin dört bir yanında görevlerini büyük bir fedakarlıkla yapan öğretmenlerin sorunlarından bahsedildi.

‘EN ÇOK ÇALIŞAN EN AZ MAAŞ ALAN’

OECD ülkeleri arasında en çok çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerin Türkiye’de bulunduğuna dikkat çeken Veysel Kaplan, “Öğretmenlerin yüzde 80’ni geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kalıyor. Sıklıkla değişen eğitim müfredatı yüzünden mağdur oluyoruz. AKP döneminde nitelikli öğretmen yetiştirme politikasından vazgeçilmiş, mesleğin standartları düşürülmüştür. Öğretmenlerimizde iş yükünün artmasıyla beraber gelen meslek hastalıkları görülmektedir. Öğretmen açıkları ücretli öğretmenler ile kapatılmak istenmekte, eğitimde esnek ve güvencesiz çalışma koşulları yaratılmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.