“Öğretmenler maaşın yarısını kiraya veriyor”

“Öğretmenler maaşın yarısını kiraya veriyor”

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, öğretmenlerin artık geçinemediğini, artan kiralar nedeniyle merkezden çevre ilçelere taşınmaya başlayan öğretmenlerin kira ve faturalar altında ezildiğini söyledi.

Artan kiralar nedeniyle Kocaeli’de memurların başka illere tayin istemeye başladığını belirten Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, “Öğretmenler daha çok merkezden ilçelere taşınıyor. Kartepe ve Başiskele gibi ilçelerde kiralar daha uygun olduğu için buraları tercih ediyorlar. Ama oralarda da yığılma başlayınca kiralar yükselecek.  Bugün ilçelerde bile 2000, 3000, 4000 TL’den başlıyor kiralar. Maaşının yarısı kiraya veren bir öğretmen faturalarını da ödeyince elinde bir şey kalmıyor. Geçinmek çok zor. Lise sınıflarında 40-45 öğrenci var. Ama bu gericileştirme politikaları yüzünden açılan imam hatipler boş. Bir imam hatip lisesinde, ortaokulunda 12-13 kişi var bir sınıfta.

 

“OKULLARIN YÜZDE 90’I HARAP DURUMDA”

Köy okullarının yeniden açılması gerektiğini de söyleyen Yıldırım “Bu okulların yüzde 90’ı da harap durumda. Bunlar için bir ödenek de ayrılmış değil. Taşımalı eğitime son verilmeli artık. Okullarda sözleşmeli, ücretli öğretmenler görev yapıyor. Bunlar asgari ücretin bile altında çalıştırılıyor. Oysa dışarıda atamaya bekleyen binlerce öğretmen var. Benimle aynı işi yapan bir öğretmen benimle aynı ücreti almalı. Çok uzun yıllardır kadrolu hizmetli alınmadı. Kadrolu olanlar da emekli oldu. Hizmetliler geçici zamanlı çalıştırılıyorlar. Kadrolu hizmetli alınması gerekiyor” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.