Öğretmenler alanlarda ders verdi

Öğretmenler alanlarda ders verdi

13 eğitim sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla dün tüm Türkiye’de olduğu gibi Gebze’de de iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Gebze’deki eğitim sendikalarına üye öğretmenler ilk olarak Gebze Eskiçarşı tarihi Çeşme önünde bir araya geldiler. Öğretmenler buradan sessiz bir şekilde Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Meydana gelen öğretmenler için olarak sloganlar atarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepkilerini dile getirdiler. Ardından ilk olarak Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahar bir açıklama yaparak, “Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesine yönelik yoğun tepkilere rağmen, MEB ısrarla somut bir adım atmamaktadır. Türkiye'de aynı işi yaptıkları halde farklı statü ve maaşlarla çalışmak zorunda kalan başka bir meslek grubu yoktur. Öğretmenler arasında halen var olan aday, sözleşmeli, kadrolu, ücretli ayrımına yenilerini eklenirken, eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenlik mesleği de eklenmek istenmektedir” dedi.

 

manset-2-393.jpg

 

 

manset-1-156.jpg

 

“TALEPLERİMİZ ÇOK AÇIK”

Eylem Bahadır’ın ardından Eğitim-İş Kocaeli 2Nolu Şube Başkanı Bülent Metin de bir açıklama yaparak öğretmenlerin taleplerini sıraladı; “Taleplerimiz çok açık: Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikaları ile tüm eğitim emekçilerinin görüşlerinin de yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir. Ülkedeki gerçek enflasyonda eğitim emekçisinin alım gücünün ne kadar düştüğü de açıktır. Oysa insanlık onuruna yaraşır ücretler alarak çalışmak bir haktır! Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Ayrıca eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği, ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmelidir.

 

manset-3-182.jpg

 

“KABUL EDİLEMEZ”

Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir.  Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin bu değerden yoksun hale gelmesi kabul edilemez. Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli, her kadro hak edilerek alınmalıdır. Eğitim Anayasal bir hak iken ve bu hakkın ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır” dedi. Hürriyetçi Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Hasan Akgül, Eğitim Söz-Sen temsilcisi de birer selamlama konuşması yaptı.

 

 

manset-4-052.jpg

 

manset-034.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.