“Öğretmenin Kimyası” projesi

“Öğretmenin Kimyası” projesi

 Milli Eğitim Bakanlığı, Dow Türkiye ve öğretmen akademisi vakfı (ÖRAV) liselerde kimya dersi ve bilimine olan ilginin arttırılması amacıyla bir...

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Dow Türkiye ve öğretmen akademisi vakfı (ÖRAV) liselerde kimya dersi ve bilimine olan ilginin arttırılması amacıyla bir araya geldi. Başta Kocaeli olmak üzere İstanbul bölgesinde 100'ü aşkın öğretmen Dow uzmanları tarafından hazırlanan ve kimyanın teknoloji ile birleşmesini yansıtan ürün ve örnekler atölye çalışması sırasında öğretmenlerle paylaşıldı. İki Gün sürecek olan seminerle ilgili açılış konuşmasını yapan Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, "Öğretmenin kimyası adlı yeni projemizi burada öğretmen akademisi vakfıyla beraber takdim etmek için buradayız. Bizim şirketle beraber yapılan bir proje bu. Dow Dünyanın en büyük kimya şirketlerinden bir tanesi. Alt yapıdan enerjiye yiyecek kimyasından inşaat ve boyaya kadar birçok çözümler üreten, suya kadar birçok çözümler üreten bir şirket. Bu çözümcülük anlayışımızı Türkiye'ye, Türkiye'nin eğitim sistemine bir yerde adapte edebilmek için buradayız. Rekabet avantajının inovasyondan geçtiğini düşünüyoruz. O yüzden de öğrencileri keyifli ve fen bilimlerini seçici hale getirmemiz için öncelikle öğretmenleri eğitmemiz gerektiğine ve öğretmenlerle bu heyecanı paylaşmamız gerektiğine inanıyoruz. Öğretmenin Kimyası adlı projenin amacı öncelikle Kocaeli ve İstanbul'dan gelen öğretmenleri eğitmek ve birçok çözümü onlarla paylaşıp çözümcülük anlayışını tabana yayabilmek" dedi.

İYİ YAŞANABİLİR BİR DÜNYA

 

Öğretmen Akademisi Vakfı Kurucu Genel Müdürü Kayhan Karlı, " Öğretmen akedemizi vakfı olarak 100 binden fazla öğretmene meslek içi eğitim sağlamış bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bugün bu süredeki eğitimlerimiz içerisinde öğretmenlerimiz özellikle sınıflarında kimya öğretimi sırasında gençlerin keyif aldıkları uygulamalarla, etkinliklerle özellikle teknoloji ve kimya eğitiminin iç içe geçmiş haliyle geleceğin dünyasına liderlik edecek olan gençlerin bu alandaki tercihlerinin ihtimalini arttırmak onları kimya alanında bilinçlendirmek ve özellikle de bu alanda eğitimine devam etmese dahi kimyanın ve fen bilimlerinin hayatımızı nasıl değiştirdiği ve gelecekte ihtiyacımız olan Dünyanın değişimlerini fen bilimleri ve kimya sayesinde nasıl daha iyi yaşanabilir bir dünya elde edebileceğimizi öğrenmelerini istiyoruz” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.