Öğretmenin gününü 700 bin  atanamayanla kutluyoruz!

Öğretmenin gününü 700 bin atanamayanla kutluyoruz!

CHP Darıca İlçe Eğitim Sekreteri Esin Arkan bugüne kadar en az 94 öğretmenin intihar ettiğini, söyledi. 2023’te sayıları 1 milyona çıkacağı öngörülen 700 bin atanamayan öğretmenle, Öğretmenler Günü “kutladığımızı” belirtti

Öğretmen Merve Çavdar

2014 yılında mezun olan Çavdar yaşamına son verdi.

 

Öğretmen İsa Erdoğan

            Genç Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsa Erdoğan ataması yapılmadığı için sosyal medyada sevdiklerine bir mesaj bırakarak yaşamına son verdi.

 

Öğretmen Ali Kürklü

            Osmaniye’de 2010 yılında girdiği KPSS sonucunda atanabilecek puanı alan Ali Kürklü, sınavın iptal edilmesi ve ikinci sınavda atanabilecek puanı alamaması nedeniyle bunalıma girdi ve intihar etti.

 

Öğretmen Handan Ülker

            Sözleşmeli öğretmen olarak çalışan Handan Ülker, görev yaptığı okulda intihar etti.

 

Öğretmen Hasan Songur

            Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir plastik enjeksiyon fabrikasında çalışmaya başladı. 25’nci mesai gününde vücudunun üst kısmı, makine içindeki preste sıkışarak iş cinayeti sonucu hayatını kaybetti.

 

Öğretmen Halil Mustafa Bozkurt

            Çorum’da İngilizce öğretmeni Halil Mustafa Bozkurt, yalnız yaşadığı bağ evinde kendisini tavana iple asarak yaşamına son verdi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle CHP Darıca İlçe Örgütü’nün basın açıklamasına imzasını atan CHP Darıca İlçe Eğitim Sekreteri Esin Arkan ağırlığı intihar olmak üzere hayatını kaybeden atanamayan öğretmenleri hatırlattı. Bugüne kadar en az 94 öğretmenin intihar ettiğini, iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini belirten Arkan, 2023’te sayıları 1 milyona çıkacağı öngörülen 700 bin atanamayan öğretmenle, Öğretmenler Günü “kutladığımızı” söyledi. Arkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:   

 

EMPATİYE DAVET

 

“Bir çoğumuzun adını bile bilmediği, bilse de birkaç gün içinde unuttuğu bu öğretmenlerimiz; intihar eden öğretmenlerimizin sadece birkaç tanesi. Bu öğretmenlerimizin sizlerin çocuğu, babası, kardeşi olduğunu düşünerek empati yapmanızı ve bu acıyı yüreğinizde hissetmenizi istiyorum.

EN AZ 94 İNTİHAR

Sağlıklı verilere ulaşmak kolay olmasa da, bugüne kadar 94 atanamayan öğretmenimizin intihar ettiğini görüyoruz. Şu anda 700 bin öğretmenin atama beklediğini, bu sayının 2023 yılında 1 milyon olacağını bilmek insanı ürkütmeye yeter de artar. Acaba kaç genç öğretmenimiz daha umutsuzluğa sürüklenecek diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

HER YERDE FAKÜLTE AÇILIRSA…

Her yıl 40 bin kişinin mezun olduğu eğitim fakülteleri, işsiz mezun vermekten başkan bir işe yaramaz hale getirildi. Uzun vadeli meslek planlaması yapılmadan, her yere fakülte açmanın çözüm olmadığını anlamak bu kadar zor olmamalı.

Köy okullarını kapatıp, ‘öğretmen açığı 150 bin’ demek ne kadar doğru tartışılır. Hem öğretmenleri işsiz bıraktılar, hem de köyde yaşayan yavruları öğretmensiz. Sonuç: Çocuk işçiler ve çocuk gelinler.

Yukarıda yazdıklarım sorunlarımızın sadece birkaç tanesi. Tüm bu sorunlar önümüzde dağ gibi dururken, öğretmenler gününü kutlayamayan gençlerimizi düşünürken, öğretmenler gününü kutlamak canımı acıtıyor.

            Öğretmenlerimizin iş ve aş kaygılarının olmadığı, öğrencileriyle buluşabildikleri, özgür çalışma ortamına kavuştukları günlerin kısa sürede geleceği umuduyla;

                        Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.