Öğretmenin ekonomik sorunu eğitimin ve geleceğin sorunudur

Öğretmenin ekonomik sorunu eğitimin ve geleceğin sorunudur

CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş emekli öğretmenleri ağırladıkları 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmenlerin ekonomik sorununun eğittikleri öğrencilere de yansıyan bir gelecek sorunu olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi - CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş emekli öğretmenleri ağırladıkları 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmenlerin ekonomik sorununun eğittikleri öğrencilere de yansıyan bir gelecek sorunu olduğunu söyledi. Başkan  Eniş eğitimde deneyimli konuklarının gerek ilçe gerek ülke eğitimine dair görüş ve önerilerini dinlemek, toplantıda çıkan sonucu gerek CHP İl Başkanlığı gerekse genel merkeze rapor etmek istediklerini söyledi. Ülkemizde eğitimin sorunlu olduğunu belirtip, Eğitim sorunu çözülemezse verimli bir teknoloji, gelecek ve üretim olmaz. Eğitimin sorunlarını çözemeyen bir anlayışla birlikte hepimizin eğitime dair sorunları var” diyen Eniş şöyle devam etti:

GEÇİM ORTAK KAYGIMIZ

“Eğitimde sorunları çözmek için öncelikle öğretmenlerin sıkıntısını çözmeliyiz. Gelecek ve geçinememe hepimizin ortak kaygısı. Hiçbir öğretmenimiz enflasyonun altında ezilmemeli. Geçim sıkıntısı içindeki öğretmenlerimizin ülkemizin geleceği olan gençlere eğitimde ne verebileceği de önemli. Ekonomik buhran içindeki öğretmenlerimiz belki de gizli saklı şekilde ek iş yapmakta.

 

2002-007.jpg

Öğretmenler için öncelikli yapılması gereken enflasyon üzeri bir maaş edinmeleri ve vergi muafiyetidir. Barınma ve giyim başta olmak üzere mecburi ihtiyaçları çözüme kavuşturulmalıdır. İtibarsızlaştırılmışlardır, itibarları yeniden sağlanmalıdır. Eşit işe eşit ücret vermeyen kanun gözden geçirilmeli, ücretli öğretmen ve benzeri ayrıcalıklara son verilmelidir. Başöğretmenlik, uzmanlık gibi unvanlar edindiren sınavlar da yanlıştır”

KÖY OKULLARI YENİDEN AÇILMALI

Günümüzde Gebze Bölgesi dahil olmak üzere yoğun göç alan yüksek nüfuslu şehirlerde yurttaşların köylerine dönüp tarım, hayvancılığa yönelmesi için çağrı ve girişimlerin olduğunu hatırlatan Başkan Eniş, “Bunun için köy okulları yeniden açılmalıdır. Köylerde görev yapan öğretmenlerimize kanaat önderi gibi davranıldığını konuklarımızı dinleyerek yeniden anımsadık. İnsanların köyüne dönmesi isteniyor ama çocuklarını nerede okutacaklar? Köy okulları yeniden açılmalı, atanamayan öğretmenler görevlendirilmelidir. İktidar ortakları şimdi atanamayan öğretmen kalmayacağını, seçim öncesi söylüyor. 20 yıldır neredeydiniz?” diye konuştu.

 

2003-006.jpg

Emekliye ayrılan öğretmenlerin geçmişti emekli ikramiyesi ile ev alabildiğini ancak günümüzde iktidarın 30-40 yıllık çaba ve emek sonrası onlara ev sahipliğini bile çok gördüğünü belirten Eniş sözlerine yerel değerlendirme ile devam etti.

SINIFLAR 35-40 KİŞİLİK

MEB resmi bilgilerine göre Çayırova’da toplamda bin 130 sınıfa sahip 61 okulda 1450 öğretmenin görev yaptığını, 35 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Eniş, “İlçemizde ortalama 20-23 kişi olması gereken sınıflarda ortalama öğrenci sayısı 35 – 40. Bu bir öğretmenin iki kat emek sarf etmesi demektir ve emeğinin çalınmasıdır, emek hırsızlığıdır. Çayırova bu ortalamadan ötürü eğitimde geridir” dedi.

 

2005-005.jpg

İlçedeki 160 bine yakın nüfusa karşın Milli Eğitim’e bağlı sadece 11 ana okulu olduğunu belirten Binali Eniş, “Kadın ile erkeğin çalıştığı ailelerin çocukları için, ‘Özel kreşe verin’ demek kolay. İnsanlar çocuğunu nasıl eğitip nasıl geçinecek. Mecburen ek iş yapmak zorundalar” diye konuştu.  

SATA SATA BİTİREMEDİLER

Çayırova, Yenimahalle ve Akse’de bina kat sayılarının artırılmasıyla birlikte gerek bu üç mahallede gerek ilçede nüfusun artışının süreceğini kaydeden Eniş bu bölgelerde okul, hastane, yeşil alan gibi toplumsal ihtiyaçların ve altyapı hizmetlerinin gözardı edildiğini söyleyip, “Hastane, okul yapacak yer kalmadı. Sata sata bitiremediler” dedi.

EN DÜŞÜK SERVİS

ÜCRETİ 850 TL

Kendisinin de ikamet ettiği Özgürlük Mahallesi’nde, İstiklal Ortaokulu civarındaki giderek artan konutlaşmaya da işaret eden Başkan Eniş, “Köylerde okullar açılsın. Taşımalı eğitim sistemine hayır derken okulların merkezden uzaklaşmasından ötürü şehirde taşımalı eğitime geçildi. İlçemizde en kısa mesafeli aylık servis ücreti ise 850 TL’den başlıyor. Bu maliyeti aileler nasıl karşılasın?” diye konuştu.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ

Sözlerinin ardından konuklarını dinleyen Başkan Binali Eniş kapanış konuşmasında konuklarına katılımlarından ötürü, toplantıyı organize eden Kadın Kolları ve kurulan komisyona çabalarından ötürü teşekkür etti. Eniş, “CHP Çayırova İlçe Örgütü’nü toplumun tüm kesimlerinin bir araya geldiği bir hale getirmek istiyoruz” dedi. Emekli öğretmenlerle düzenledikleri toplantıda tespit edilen sorunları da belediye ve belediye meclisine, milli eğitime rapor halinde ileteceklerini, sorunları gerekirse TBMM gündemine taşıyacaklarını dile getirdi.

 

Çayırova’ya öğretmenevi

meclis gündemine taşınıyor

 

1012-003.jpg

 

** CHP Çayırova İlçe Örgütü, 24 Kasım’da emekli öğretmenleri ağırladı. 61 okulda 1450 öğretmenin görev yaptığı ilçede öğretmenevi eksiği gündeme geldi. Öğretmenlerin talebini belediye meclisine CHP Grubu taşıyacak

 

https://www.gebzehaber.net/cayirovaya-ogretmenevi-meclis-gundemine-tasiniyor-93240h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.