Öğretmene: Bakarız, belki Cemaate: Hemen şimdi…

Öğretmene: Bakarız, belki Cemaate: Hemen şimdi…

Çayırova Belediye Meclisi’nde CHP’nin öğrencilere okullarda önergesi ret edildi. Öğretmenevine lokal önerisine, “Bakarız belki” denirken dernek statüsündeki cemaatin Kur’an Kursu için imar tadilatı hemen onaylandı

Çayırova Belediye Meclisi’nin Bünyamin Çiftçi başkanlığında gerçekleşen aralık ayı olağan toplantısında CHP Grubu önergelerinden, “Öğretmenevi lokali” önergesi, “Bakarız, belki” diye geçiştirildi.

CHP Çayırova İlçe Örgütü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçedeki emekli öğretmenlerin bir kısmını ağırlamış, öğretmenevi lokali önergesini öğretmenlerin talebi üzerinden meclise taşıyacağını önceden de duyurmuştu:

https://l24.im/6mfC1o

 

Çayırova Belediye Meclisi CHP Üyesi Salih Işık öğretmenevi lokali için verdikleri önergenin Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi tarafından, “Uygun yer bakmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinde yer bakıyoruz” diye geçiştirildiğini, herhangi bir komisyona havale edilmediğini kaydetti.

Okullarda, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için bir öğün yemek dağıtımı için verdikleri önergenin de belediyenin dar gelirlilere yönelik çeşitli yardımları gerekçesiyle ret edildiğini kaydeden Işık, Emek Mahallesi’nde dernek adıyla faaliyet gösteren bir cemaatin ilçede üçüncüsünü kuracağı Kur’an Kursu için imar değişikliğinin ise onaylandığını belirtti. Işık özetle şunları kaydetti:

ÇOÇUK TACİZLERİYLE ÇALKALANIYORLAR

“Cemaatin kendisine ait, imarda konut imarlı gözüken yerlerin özel kültürel tesis alanına çevrilmesine yönelik önergesine ret oyu kullandık. Öncelikle plan bütünlüğüne aykırı bir uygulamadır. Öte yandan; cemaatler çocuk tacizleriyle çalkalanırken her gelen cemaate kucak açılmaktadır. Yerler parsel parsel verilirken plan tadilatları için bedel, belediye tarafından ödenmektedir.

DİYANET TEKLİF ETSİN. ONAYLAYALIM

Başkan Çiftçi; kanunen yetkileri olduğunu belirtip oylama öncesi, ‘Düşünün?’ diye de sordu. İlk kararımız da, son kararımız da rettir. İnsanların vicdan ve hürriyetlerini kullanmak adına ileride başımıza bela olacak tüm vakıflar, safdışı bırakılmalıdır. Madem Kur’an Kursu yapılması gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı zemininde önerge gelsin, kabul edelim.”

MEZARLIK VE OTOPARK ÖNERGELERİ

CHP Grubu’nun definlere dair önergesi; Çayırovalılar’ın ilimiz sınırlarında ikamet eden birinci derece yakınlarının Çayırova’da defnedebilmesine yönelik oldu. CHP Grup Başkanvekili Halis Koç sosyal medya paylaşımında bu önergelerinin, “Yer yok” diye çevrildiğini kaydetti. Halis Koç; özel otomobilleriyle E5 kenarına kadar gelip yoluna toplu taşıma araçlarıyla devam edenlerin otomobillerini park etmeleri için otopark tahsisi önergelerine, yanıt verilmediğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.