Öğretmen atamalarına ekonomi bahanesi

Öğretmen atamalarına ekonomi bahanesi

Bakanlığın yeni dönem projeleri hakkında önceki gün TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP’li üyelerin atamalarda liyakati yok saydığı gerekçesiyle eleştirdiği mülakat sistemiyle ilgili “A

Adil olmak için hassas davrandıklarını iddia eden Selçuk, “Eğer suçun şahsiliğine yönelik olmak kaydıyla bir kişiyle ilgili bir resmi doküman varsa bu kişinin KPSS’si ikincil vaziyette kalıyor” dedi. Ortada herhangi bir “suç” yoksa KPSS’den 90 alan bir kişiye mülakatta asla 58 verilemeyeceğini ileri süren Selçuk, “Böyle bir tane örnek gösteremezsiniz. Bunu son sınavlar için, yani benim bulunduğum dönem için söylüyorum” ifadelerini kullandı.

MEB’in sözleşmeli öğretmen alımı için düzenlediği mülakata giren binlerce aday, yüksek KPSS puanına karşın mülakatta düşük not verilerek atanma şansını kaybetmişti.

Ek atama isteyen öğretmenlere dair de konuşan Selçuk, atama bekleyenlerin taleplerini yerine getirmek istediğini ancak ülke ekonomisi nedeniyle bunun mümkün olmayacağını “Ben 100 bin öğretmenimizi hemen alalım isterim” sözleriyle savundu.

ELİNDEN BİR ŞEY GELMİYORMUŞ

Eşlerinden ve çocuklarından uzakta çalışmak zorunda kalan sözleşmeli öğretmenlerin, “Ailelerimiz parçalanıyor” gerekçesiyle talep ettiği eş durumu tayin hakkı için elinden bir şey gelmediğini belirten Selçuk, bu konudaki kanunun açık olduğunu ifade etti. Sözleşmelilerin zorunlu görev sürelerinin altı yıldan üç yıla indirilmesi yönünde çalışmaları olduğunu belirten Selçuk, komisyondaki muhalefet partileri üyelerinin sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması talebine ise yeşil ışık yakmadı.

***

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATANACAK

Yarım milyona yaklaşan atanmayan öğretmen varken, bugün sadece 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması Bakan Selçuk’un katılımıyla yapılacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Atama sonuçları Bakanlığın internet adresinden duyurulacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.