"Öğrencilerin beslenme ve su ihtiyaçları karşılanmalı"

"Öğrencilerin beslenme ve su ihtiyaçları karşılanmalı"

Öğrenci Veli Der Kocaeli Şube Başkanı Ayşe Irmak, resmi tüm örgün eğitim kurumlarında eğitim öğretim gören öğrencilere ücretsiz öğle yemeği ve içme suyu verilmesini istedi.

Öğrenci Veli Der Kocaeli Şubesi Başkanı Ayşe Irmak, “Son bir yılda her şeye zam geldi. Veliler, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmakta. Öğrenciler beslenme çantalarını dolduramıyor. Kimi öğrenciler, okulda kuru ekmek yiyecek durumda. İşte tam da bu noktada öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir plan oluşturup, öğrencilere okulda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için seferber olmalı. Özellikle de taşıma sistemiyle okula gelen öğrenciler büyük bir mağduriyet içinde. Aile, çocuğunun beslenme çantasını dolduramıyor, beslenmeye ayırdığı parayı, servise veriyor. Durum böyle olunca, çocuğun beslenme çantası dolmuyor, çocuk da okulda yarı aş bir vaziyette derslere giriyor.

 

“OKULLARA SU ARITMA CİHAZI KONSUN”

Okullar maalesef içme suyu yok. Öğrenciler gidip tuvaletteki musluktan su içiyorlar. Son zamanlarda basından takip ediyoruz, Yuvacık Barajı’nda su kalmamış, Sapanca Gölü’nden su takviyesi yapılıyor. Okullarda sebil olmadığı için, çocuklar tuvaletteki musluktan gölden akan suyu içiyor. Buradan yerel yönetimlere sesleniyorum; Her okula içme suyu için sebil koysunlar. Bu sayede çocuklar gönül rahatlığıyla içme suyunu içsinler. Ya da okulun bir yerine musluk konsun, bu musluğa arıtma cihazı takılsın. Çocuklar arıtma cihazından akan suyu içsin. Bu da bir çözüm. Yetkililer gerek beslenme ve gerekse okullardaki su sorununa mutlaka bir çözüm bulmalı. Zira ileriki zamanlarda büyük sağlık sorunları yaşanabilir” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.