Öğrencilere afet eğitimi

Öğrencilere afet eğitimi

** Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Deprem Haftası ardından son 2 haftada yoğunlaştırdığı okul eğitimlerini 30 eğitim kurumuyla devam ettirdi. Afete...

** Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Deprem Haftası ardından son 2 haftada yoğunlaştırdığı okul eğitimlerini 30 eğitim kurumuyla devam ettirdi. 

Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında İlimiz özelinde geliştirilen eğitim projeleriyle okullarda afet bilinci eğitimleri yoğun şekilde devam ediyor.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Müftülüğü ile yapılan protokoller kapsamında 8 Mart 2018 tarihinde İzmit ortaokullarında ve Kocaeli genelindeki yatılı kuran kurslarında başlatılan eğitim seferberliği ile yoğun mesaide olan Kocaeli AFAD, son 2 haftada 30 farklı eğitim kurumunda toplam 3 bin 395 öğrenciye eğitim verdi ve tahliye tatbikatları yaptırdı.

AFET EĞİTİMİ BİLİNCİ

Ortaokul öğrencilerine afet bilinci kazandırmak üzere geliştirilen projeyle bu yıl İzmit ve Karamürsel’deki tüm ortaokullarda eğitim verilmesi öngörülürken, Kuran Kursları afet eğitimi projesiyle de dönem sonuna kadar İlimizdeki tüm yatılı kuran kurslarında afet eğitimleri tamamlanmış olacak. Projeler kapsamında son 2 haftada 9 ortaokul ve 10 kuran kursunda eğitim veren Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, projeler haricinde de okullardan gelen eğitim taleplerini karşılamaya çalışıyor. Bu kapsamda 5 anaokulunda, 5 ilkokulda ve 1 lisede de afet eğitimi bilinci eğitimleri verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.