Öğrenciler ulaşıma yeni zam istemiyor

Öğrenciler ulaşıma yeni zam istemiyor

  Minibüsçüler kooperatifi 1.90 kuruş olan tam yolcu biletinin 10 kuruş artırılarak 2 lira olması için dün UKOME’ye başvurdu. Öğreciler...

 

 

Minibüsçüler kooperatifi 1.90 kuruş olan tam yolcu biletinin 10 kuruş artırılarak 2 lira olması için dün UKOME’ye başvurdu. Öğreciler ise dünden itibaren 1.50 kuruş yerine 1.75 kuruş ücret ödeyecek.

 

 

Akaryakıt fiyatlarına sık aralıklarla zam gelmesi nedeniyle 6 ay önce şehir içi ulaşımına da yüzde 15 zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte tam yolcu bilet fiyatı 1.90 kuruş olmuştu. Fakat akaryakıt zamları maalesef durmadı. Bunun üzerine minibüsçüler 10 kuruş daha zam istedi. Minibüs kooperatifleri 10 kuruşluk zam için bu gün Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)'ne başvuruda bulunacak. Bu öneri kabul edilirse tam bilet 2 lira olacak. Diğer yandan 6 ay önce öğrenci bilet fiyatlarına zam yapılmamış ve 1.50 kuruş olarak kalmıştı. Minibüsçüler kooperatifleri bu konuda da bir girişimde bulunmuş öğrenci fiyatlarının 1.75 kuruş olmasını talep etmişti. Bu talep UKOME tarafından reddedilmedi. Bu günden itibaren öğrenci bilet fiyatları 1.75 kuruş olacak. Zamla ilgili olarak öğrenciler ulaşıma yapılan zammı istemediklerini belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.