Öğrenciler KO-MEK’i çok sevdi

Öğrenciler KO-MEK’i çok sevdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kendini geliştirmek isteyen vatandaşlara çeşitli branşlarda eğitimler vermeye devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kendini geliştirmek isteyen vatandaşlara çeşitli branşlarda eğitimler vermeye devam ediyor. KO-MEK, bu kursları merak eden, uygulamalı eğitimleri yerinde görmek isteyen her yaştan ziyaretçilerini de ağırlıyor. 7’den 70’e her kesimden ziyaretçi, gün içinde KO-MEK kurslarında uygulamalı eğitimleri takip edebiliyor. Bu eğitimlerle geleceğin yetişkinlerine bilgiler aktarılıyor.

 

GELENEKSEL EL SANATLARI İLGİLERİNİ ÇEKTİ

354 farklı branşta binlerce kişiye eğitim veren KO-MEK’i bu kez de Kocaeli’de eğitim gören bir grup lise öğrencisi, eğitimcileri ile birlikte kurs merkezinde ziyaret etti, kurslar hakkında bilgi aldı. Yahya Kaptan KO-MEK Kurs Merkezini ziyaret eden öğrenciler, çini boyama kursu eğitimlerine de katılarak tahrirleme ve boyama işlemi yaptı.

 

BARDAKALTLIKLARINI BOYADILAR

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel tarihi değerlerimizden olan çini boyama kursunda öğrenciler, ilk önce kara kalem ile bardakaltlıklarına tahrirleme işlemi yaptı. Oldukça zor ve sabır isteyen bu işlemi büyük bir özenle yapan öğrenciler, daha sonra boyama işlemine geçerek desenlere renk verdi. Hayallerini desenlere dökerek renklendiren öğrenciler, ortaya çıkan görüntüden oldukça mutlu olurken, uygulamalı olarak çini boyama öğrenmenin sevincini yaşadı. 

 

ONLİNE KAYIT FIRSATI

Siz de 12 ilçede 43 kurs merkezinde verilen eğitimlere katılmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak, istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.