Öğrenciler haydi okula

Öğrenciler haydi okula

 Anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerinin bir haftalık alışma devresinin ardından yeni ders yılı başlıyor.2013-2014 Eğitim Öğretim yılı yarın başlayacak....

 

Anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerinin bir haftalık alışma devresinin ardından yeni ders yılı başlıyor.2013-2014 Eğitim Öğretim yılı yarın başlayacak. Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından yarın, 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna bugün başlayacak.

 

Okulların açılması münasebetiyle Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında ‘İlköğretim Haftası Kutlama Programı’ gerçekleştirilecek. Gebze Kroman Çelik İlkokul okul bahçesinde gerçekleştirilecek olan program saat 10.00’da başlayacak. 2013-2014 Eğitim öğretim yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014 Cuma günü sona erecek. 27 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatilini yapacak olan öğrenciler için ikinci dönemin ilk zili 10 Şubat 2014 Pazartesi günü çalacak. 13 Haziran 2014 tarihinde ise yaz tatiline girilecek. Yeni eğitim yılında öğrencileri önemli bir de yenilik bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı ortaöğretime yeni geçiş sistemiyle, bu yıl 8'inci sınıfta olacak öğrenciler, sınavla öğrenci alan liselere yerleşebilmek için 6 temel dersten iki dönemde Bakanlıkça yapılacak sınavlara girecek. 

 

DEVAMSIZLIK 10 GÜNLE SINIRLANDIRILDI

Yeni eğitim öğretim yılında ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu getirilerek, özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı. 2 gün üst üste mazeretsiz devamsızlık yapan öğrenciye disiplin uygulanacak. Velinin yazılı beyanı, özür belgesi kapsamında değerlendirilerek devamsızlıkta velinin takip ve sorumluluğunun önemi artırıldı.  Başarı puanı 45'ten 50 puana yükseltildi, öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesine yönelik puanlar yeniden belirlendi. Buna göre iki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olan öğrenciler başarılı sayılacak ve sınıf geçebilecek. Uygulamadaki puan ve notla değerlendirme esasına dayanan ikili ölçme değerlendirme sistemi kaldırıldı. Yerine sadece puanı esas alan tekli değerlendirme sistemine dönüştürüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.