Öğrenciler gazeteciliği öğrendi

Öğrenciler gazeteciliği öğrendi

 Gebze Diler Demir İlköğretim Okulu 7’nci öğrencileri Sosyal Bilgiler derslerindeki İletişim ve Gazetecilik konusunda bir gazetenin nasıl yapıldığı...

 

Gebze Diler Demir İlköğretim Okulu 7’nci öğrencileri Sosyal Bilgiler derslerindeki İletişim ve Gazetecilik konusunda bir gazetenin nasıl yapıldığı ve gazetecilik mesleği hakkında bilgi edinmek üzere gazetemizi ziyaret ederek bilgi edindiler. 

Öğrenciler gazetenin hazırlanışını gördü

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayhan Işık ve öğrencileri Melike Karaduman, Şuhede Erdoğan, Şemanur Çantekin, Celal Kaplan, Ufuk Kılıç ve Okan Akçay dün gazetemizi ziyaret ettiler. İletişim ve Gazetecilik konusunda bir gazetenin nasıl ortaya çıktığını öğrenmek için böyle bir ziyaret yaptıklarını ifade eden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayhan Işık, “Öğrencilerimiz bu ziyaret sayesinde bir gazetenin hem mutfağını görüp haberlerin nasıl hazırlandığı ve bir gazetenin basımı ile dağıtımı hakkında bilgi edinmiş olacaklar” dedi. 

 

HABER MERKEZİ VE MATBAA TESİSİ GEZİLDİ

Ziyarette ilk önce gazetemizin haber merkezi ve grafik bölümü gezildi. Öğrencilere burada haberin yazımı ve sayfaların hazırlanılması hakkında gazetemizin düzeltmeni Fadime Kılınç ve sayfa editörü Hanifi Surun bilgi verdi. Ardından öğrencilere gazetenin basın kısmının nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili olarak teknik bilgileri matbaa sorumlumuz Turgay Çöpoğlu uygulamalı olarak öğrencilere anlattı. Öğrenciler haber merkezi ve matbaa tesisinin ardından son olarak gazetemizin imtiyaz sahibi İsmail Kadı’nın odasına geçtiler. 

 

MESLEĞİN İPUÇLARINI ANLATTILAR

Gazetemizin imtiyaz sahibi İsmail Kadı’nın odasında öğrenciler bu kez de gazetemizin imtiyaz sahibi İsmail Kadı, gazetemizin yazı işleri müdür Levent Altun ve gazetemizin spor müdürü Güven Çağlayan’a gazete ve gazetecilik ile ilgili olarak sorular sordular. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan gazetemiz imtiyaz sahibi İsmail Kadı ve yazı işleri müdürümüz Levent Altun, gazetecilik mesleğinin nasıl yapıldığı ve gazetecilik mesleğinin toplumsal sorumluluk yönlerini anlattılar. Ziyaret toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.