Öğrenci dikizlemenin meşru zemini

Öğrenci dikizlemenin meşru zemini

  Kocaeli Kadın Platformu’na bağlı üniversite öğrencileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kızlı erkekli öğrenci evi tartışmaları...

 

 

Kocaeli Kadın Platformu’na bağlı üniversite öğrencileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kızlı erkekli öğrenci evi tartışmaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yürüyüş Yolu üzerinde yapılan açıklamaya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen ile çok sayıda kız öğrenci katıldı. Katılımcılar adına açıklama yapan Meltem Aker, “Biz kadınlar, iktidarın bedenimizin, kimliğimizin, yaşam tarzımızın, emeğimizin ve varoluşumuzun sınırlarını belirlemeye çalışmak yoluyla, kadınlığımız üzerinde sürekli bir denetim kurmak istemesini kabul etmiyoruz” dedi.

DİKİZLEMEYE MEŞRU ZEMİN
Devletin kadına üç-beş çocuk doğur emri vererek, kürtaj olmasını engelleyip ona sadece annelik vasfı yüklediğini kaydeden Aker, “Son birkaç aydır, akıl almaz bir üslup ve cesaretle seslendiren cinsiyetçi söylemlerle kadınlık hallerini kabul etmediklerini hedef gösteren hükümet, şimdi de ulu orta kız ve erkeklerin aynı evde kaldığına dair ihbarlardan bahsetmektedir. Bu ihbarların valilik ve emniyet teşkilatınca değerlendirileceğini beyan ederek öğrenci evlerini dikizlemenin meşru zeminini oluşturmaya çalışmaktadır” ifadelerine yer verdi.

AKP’Yİ ONAYLAMAK
AKP’nin ahlak söylemi üzerinden iktidarı beslemeye çalıştığını söyleyen Aker, “Bu sonu gelmez baskı politikaları altında en fazla ayrımcılığa uğrayan, aşağılanan, denetim altına alınmak isteneler kadınlardır. Bizi ev dışında görmeye tahammül edemeyenler evlerimizde de kiminle yaşayacağımızı belirlemeye kalkışmaktadır. Utanmadan ebeveynlere çağrı yapılmakta, komşular ihbarcı olmaya, ev sahipleri öğrencilere ev kiralamamaya çağrılmaktadır. Bunlara sessiz kalmak, ayrımcılığa davetiye çıkarmak, AKP’nin yaşamlarımıza müdahalesini onaylamaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.