ODTÜ’ye sahip çıkma eylemi

ODTÜ’ye sahip çıkma eylemi

 ODTÜ ormanından geçirilmesi planlanan yola karşı tepkiler artarak büyüyor. Ankara’da başlayan eylemler, Kocaeli’yi de kapsayarak birçok ilde yapılmaya...

 

ODTÜ ormanından geçirilmesi planlanan yola karşı tepkiler artarak büyüyor. Ankara’da başlayan eylemler, Kocaeli’yi de kapsayarak birçok ilde yapılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz akşam saatlerinde eylemlerin ve direnişin adresi haline gelen Cumhuriyet Parkı’nda toplanan kalabalık Sabri Yalım Parkı’na kadar yürüyerek protesto gösterisi gerçekleştirdi.

OTURMA EYLEMİ YAPILDI

Cumhuriyet Parkından Sabri Yalım Parkına kadar yürüyen kitle burada oturma eylemi gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında ‘Diren ODTÜ İzmit Seninle’, ‘Hepimiz Ali’yiz öldür öldür bitmeyiz’, ‘ODTÜye selam direnişe devam’, ‘Savaşa Hayır Barış hemen şimdi’, ‘Polis halkına ihanet etme’ şeklinde sloganlar atıldı. Kalabalık kitle adına bir konuşma yapan Caner Bingöl, “ODTÜ ormanından geçirilecek yola karşı direnen 100. Yıl Mahallesi ve Tuzluçayır Mahallesi halkına karşı uygulanan polis şiddetini kınıyoruz. Bizler yaşam alanlarımıza, çevremize ve doğamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Açıklamanın ardından yürüyerek tekrar Cumhuriyet Parkı’na geçen kitle eylemi bitirip forum yapma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.