Odalarda seçim hazırlığı

Odalarda seçim hazırlığı

TMMOB’nin Kocaeli’de bulunan odalarının şubeleri 2022 yılının ilk aylarında genel kurullarını yapacak.

Türkiye Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı odaların seçim dönemi ocak ayında başlıyor. İki yılda bir genel kurullarını yaparak yönetimlerini yenileyen odalar ocak ve şubat aylarında seçimlerini tamamlayacak. Mesleki sorunlar dışında ülkenin tüm sorunlarına karşı ortaya koydukları duyarlılıkla bilinen meslek odalarında ilk seçim geçtiğimiz hafta Ziraat Mühendisleri Odası ile başladı.

 

KİMYACILARIN TARİHİ BELLİ DEĞİL

Oda seçimlerinde Ocak ayında Elektrik Mühendisleri, Mimarlar Odası ve İç Mimarlar Odası, Şubat ayında ise Makine Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Çevre Mühendisleri, Çevre Mühendisleri odalarının Kocaeli Şubelerinin seçimi yapılacak. Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesinin seçim takvimi henüz netleşmedi. Odalar dışında Gıda Mühendisleri ve Harita Kadastro Odaları temsilciliklerinin de seçimleri 30 Ocak’ta yapılacak.

 

3 BAŞKAN DEVAM ETMEYECEK

Seçim takvimi belli olan odalarda başkan adayları sadece 3 odada belli oldu. Diğer odalarda ise danışma kurulu toplantılarından çıkacak karar bekleniyor. İç Mimarlar Odası Başkanı Kerem Toramangil, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut ve Mimarlar Odası Başkanı Füsun Yılmaz Deniz devam etmeyeceklerini açıkladı. İç Mimarlarda Toramangil’in yerine Hazel Pala Özcan’ın başkan adayı olacağı kesinleşti. Mimarlar Odasında ise aday kesinleşmedi. Jeofizik Mühendislerinde ise Mehmet Zeki Tığ yeniden aday.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.