Oda Orkestrasından muhteşem konser

Oda Orkestrasından muhteşem konser

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Oda Orkestrası, 3. Büyük konserinde kentin marka değeri olduğunu kanıtladı.

Kongre Merkezi’nin 1300 kişilik Akçakoca Salonu vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle yine tıklım tıklım doldu. Konseri vatandaşlarla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfu Yaran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri izledi.

Konser öncesinde seyircilere yönelik bir konuşma yapan Oda Orkestrası’nın Şefi Engin Şen, kendilerini bu konserde de yalnız bırakmadıkları için Kocaeli seyircisine teşekkür etti.

KLASİK ESERLER BAŞARI İLE SESLENDİRİLDİ

Konuşmanın ardından konser, ünlü Rus besteci Dmitri Şostokoviç’in iki numaralı jazz süite ile başladı. Söz konusu eseri, Oda Orkestrası şefi Engin Şen’in piyano ve çello için yazdığı “İlkbahar Valsi” izledi. Renkler Suiti ve Şelpe icralarının ardından Erdal Tuğcular’ın Köroğlu ve J. Ivanovicı’nin Danauwellen Walzer eseri çalındı.

SEYİRCİ ODA ORKESTRASINI AYAKTA ALKIŞLADI

Klasik eserlerin senfonik tınılarla buluştuğu muhteşem gece konukların büyük beğenisi ile karşılandı. Klasik müzik severler, konserin sonunda Oda Orkestrası’nı dakikalarca ayakta alkışladı.

Konserin sonunda Doç. Dr. Figen Büyükakın sanatçılara çiçek vererek başarılarından dolayı tebrik etti.

11 HAZİRAN AKŞAMI GEBZE’DE

Kentin kültür ve sanat hayatına verdiği başarılı konserlerle imzasını atan Büyükşehir Oda Orkestrası’nın 3. Büyük Konseri, 11 Haziran Pazar akşamı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tekrarlanacak. Ücretsiz konser 20.00’de başlayacak.

Haber: Barış Ayar

oda-orkestrasi-1.jpeg

oda-orkestrasi-6.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.