O firma Gebze'de elektronik kelepçe üretecek

O firma Gebze'de elektronik kelepçe üretecek

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki Eylül ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Listede Kocaeli’den onlarca firma yer aldı. Gebze’de faaliyet gösterip yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Mahrek Teknoloji Anonim Şirketi oldu. Mahrek Teknoloji Gebze'de hayata geçireceği projesi ile tamamen yeni bir yatırıma hazırlanıyor.

 

ELEKTRONİK KELEPÇE

Mahrek Teknoloji, yapacağı yatırım ile Gebze'de üretime başlayacak. Firma, yapılacak yeni yatırım ile birlikte yılda 15 bin adete elektronik kelepçe üretimi yapacak. Firma, söz konusu proje için 75 milyon 631 bin lira net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket ithal makine ve teçhizat satın almayacak. Öte yandan şirket, yapacağı yatırımla beraber 10 adet yeni istihdam sağlayacak. Şirket tüm bunlarla beraber Sanayi ve Teknoloji "Faiz Desteği, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi yüzde 70, YKO yüzde 30" talep etti ve kabul gördü.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.