O dediğinizi SSCB de dedi!

O dediğinizi SSCB de dedi!

Çayırova Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Sadettin Arıkboğa gecekondu bölgelerindeki vatandaşlar için konut isteyen Halis Koç’a, “O dediğiniz SSCB de dedi. SSCB şimdi yok” diye yanıt verdi

Çayırova Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında CHP’li Belediye Meclis Üyesi Halis Koç bir kez daha Emek ve İnönü Mahalleleri’nde, gecekondu bölgelerindeki vatandaşların sorunlarını gündeme getirdi. Anılan bölge uzunca süre, ‘ Kentsel dönüşüm’ proje ve tartışmaları ile gündemde yer almış, yıllarca imar yasağı uygulanmıştı. Bölgede şimdide arsa kaydırmalarından ötürü parsel üzerine parsel geldiğini, çok sayıda vatandaşın yerlerinden olma kaygısı yaşadığını kaydeden Halis Koç özetle, “Sorununa çözüm arayan vatandaş Kent Konut ve emsali kurumlara gittiğinde gerek daire, gerekse arsa fiyatlarında devasa rakamlar ile karşılaşıyor” dedi. Şikâyeti, sorunu olan vatandaşın Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye ulaşamadığını öne süren Halis Koç vatandaşların bedelsiz veya düşük bedelli konut edinmesi için projeler üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“DOĞRU MU DİYEN OLUR DİYE”

Meclise başkanlık eden Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Sadettin Arıkboğa ise özetle, “Sizin açıklamalarınıza cevap vermezdim aslında ama kamuoyunda, ‘Dedikleri doğru mu?’ diye algı oluşsun istemem” dedi.

BÖYLE BİR DÜNYA YOK

Arıkboğa, “Türkiye sosyal konut ile AK Parti iktidarında tanıştı. Şayet siz, ‘Devlet yapsın belediye versin’ diyorsanız o dediğinizi SSCB (komünist idare) diyordu. Şimdi SSCB yok. Rusya var. Eleştirilerinizde doğru şeyler olabilir ama böyle bir dünya yok” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.