Nurhan Ör Cinayetinde Karar Çıktı: 6 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Nurhan Ör Cinayetinde Karar Çıktı: 6 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Kocaeli’yi sarsan ve kamuoyunun yakından takip ettiği Nurhan Ör cinayeti davasında karar çıktı. Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Nurhan Ör’ü sülfürik asitle yok eden 6 sanık hakkında hükmünü verdi. Sanıklar Işık Eren, Ahmet Toraman, Bahadır Toraman, Ceyhun Azak, Emrah Dakal ve Ferdi Gün, “tasarlayarak kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında hiçbir takdir indirimi uygulamadı. Sanıkların, maktulü önceden planlayarak kaçırıp, cebir ve tehditle senet imzalatmak istedikleri, ardından cinayeti işleyip cesedi asitle yok ettikleri yönündeki savcılık mütalaasını dikkate aldı.

DİĞER SUÇLARDANDA AYRI AYRI CEZA ALDILAR

Sanıklar ayrıca "cebir, tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "birden fazla kişi tarafından silahla yağmaya teşebbüs" suçlarından da mahkûm edildi. Ceyhun Azak ve Ferdi Gün’e ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ceza verildi.

OLAY NEYDİ?

Herekeli ünlü halıcı Nurhan Ör, geçtiğimiz yıl kaçırılmış, daha sonra sülfürik asitle dolu varilde cesedinin yok edildiği tespit edilmişti. Olayla ilgili yürütülen kapsamlı soruşturma sonucu 6 kişi tutuklanmış, davanın üçüncü duruşmasında savcı ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.