Novares’te yeni gün yeni görüşme

Novares’te yeni gün yeni görüşme

Petrol-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Novares’te TİS krizi çözülemedi. Dün akşam 16.30’da grev resmen başladı. Bugün sabah 08.00’de yine ve yeni bir görüşme başladı

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu TAYSAD OSB’de kurulu Novares Türkiye Otomotiv Anonim Şirketi’nde dün hayli hararetli geçmişti. Bugün güne düne nazaran sakin başlandı. Öte yandan toplantının eksik olmadığı işyerinde yeni bir toplantı bir az önce, sabah 08.00 itibariyle başladı. Toplantıya Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ve yönetimi ile işyeri temsilcileri katıldı.

SAAT 16.30’DA RESMEN BAŞLADI

Novares’te dün sabah saat 09.00 itibariyle greve çıkmaya bir dakika kala Novares Fransa devreye girmiş ve üretimin durmasına karşın grev hayata geçirilmemişti. Ancak yasal teferruat gereği sendikanın önceden ilan ettiği grev kararı olan 22 Eylül akşamı saat 17.00’ye kadar grevi başlatması gerekiyordu. Novares Türkiye yöneticilerinin aksi yöndeki telkinlerine karşın Novares’te saat 16.30’a kadarki iş bırakma, o dakikadan itibaren grev adını aldı. Döviz asıldı. Önlükler giyildi.

ORTA YOL 1000 TL OLDU

Petrol-İş Sendikası’nın dün sabah 04.00 sularında yine anlaşmızlıkla sonuçlanan son toplantıda önerdi seyyanen ücret zammı bin 125 TL idi. Şubenin son teklifinde bu rakam 1000 TL’ye indi ve Novares Türkiye tarafından kabul gördü. Dün sabah 04.00 itibariyle işverenin önerisi ise 650 TL idi. Sendika 125 TL aşağı inip firma 350 TL yukarı çıkınca uzlaşıldı.

NOVARES FRANSA, “KIZ EVİ” MİSALİ

Novares Türkiye, Petrol-İş Gebze’nin skalada yüzde 2.8 olan teklifini de kabul etti. Diğer sosyal yardımlarda da taraflar anlaştı ve taslak onayın alınması üzerine Novares Fransa’ya iletildi. Dün akşam 18.00 sularında Novares Fransa’nın onay verip vermeyeceğini açıklaması bekleniyordu ama firma karar veremeyince süreç bugüne uzadı.

İMZA ATILMADAN GREV BİTMEZ

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube İdari Sekreteri Şivan Kırmızıçiçek bu sabah bir yenisi tekrarlanan toplantıya girmeden önce gazetemize yaptığı açıklamada yukarıdaki bilgilendirmelerin ardından özetle, “Dün akşamüzeri başlayan grevimiz bu sabah itibariyle ikinci gününe girmiştir. Toplu sözleşme imzalanmadan da grev sona ermez” dedi.

TEKNO KAUÇUK’TA DA YA GREV YA ÜRETİM

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin TİS’te uzlaşamadığı bir diğer işyeri Tekno Kauçuk olmuştu. Sendika grev tarihi olarak 24 Eylül’ü açıklamıştı. Taraflar bugün 11.00’de yeniden masaya oturacak. Yine anlaşılamaması halinde yarın sabah 09.00’dan itibaren Tekno Kauçuk’ta grev başlamış olacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.