Nitelikli iş gücü yetiştirecek İşbirliği projesi imzalandı

Nitelikli iş gücü yetiştirecek İşbirliği projesi imzalandı

Kocaeli'de nitelikli iş gücü yetiştirecek "Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi" güdümlü projesinin iş birliği protokolü imzalandı.

Kocaeli Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, projenin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) güdümlü projesi kapsamında programa alındığını, yönetim kurulunca uygun görülerek, bakanlıkça onaylandığını belirtti.

16 MİLYONLUK PROJE

Vali Hüseyin Aksoy, projenin maliyetinin 16 milyon lira olduğunu, bunun 10 milyon lirasının MARKA tarafından hibe olarak verileceği, 6 milyon lirasının da İMES Organize Sanayi Bölgesince karşılanacağı bilgisini verdi.

Daha sonra projenin iş birliği protokolü, Vali Aksoy, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından imzalandı.

YILDA 2 BİN KİŞİ EĞİTİM ALACAK

Yılda 2 bin kişinin eğitim alacağı merkezde 1900 metrekarelik ortak kullanım tesisi oluşturulacak, 3 farklı disiplinde tasarım ve analiz programları, 6 farklı konuda kurs programı ve 1 üretim ve laboratuvar tesisi yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.