Nikâhta keramet Yuvacık’ta borç var: 3.5 milyar ödedim!

Nikâhta keramet Yuvacık’ta borç var: 3.5 milyar ödedim!

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Dilovası Danışma’da KBB Meclis Burak Fidan’ın nikahından ötürü öne çektiği konuşmasında muhalefete yüklendi: “Yuvacık Barajı’na 3.5 yılda 3.5 milyar dolar ödedim.”

İlimizde iktidar ile ana muhalefet arasındaki siyasi söz dalaşında ayrı bir yeri olan; Sefa Sirmen’in İzmit Belediye Başkanlığı döneminde kurulan Yuvacık Barajı, gündeme yine geldi.

1302.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Dilovası İlçe Teşkilatı 64’ncü Genişletilmiş Danışma Meclisi’nde; KBB ve Çayırova Belediyeleri Meclis Üyesi Burak Fidan’ın nikahını kıyacak olmasından sebep öne çekilen konuşmasının tamamını siyasete ayırdı. Muhalefete önce Yuvacık Barajı üzerinden yüklendi:

 

BİR SUSUN. İŞ BİLMEZLİĞİN BORCU BU

 

1310.jpg

 

“Yuvacık Barajı’nda belediye zor durumda kalsın diye milletin suyunu kesiyorlardı. Yaptıkları tek şey konuşmak.  Türkiye’nin en borçlu belediyesi sıralamasında birinciyiz doğru ama Hazine borcu sırasında. Borç, Yuvacık Barajı’na ait. Ne ben, ne de İbrahim (Karaosmanoğlu) almadı. Yuvacık Barajı’nı 2.2 milyar dolara yaptılar. –Zamanın parasıyla- O parayla biz 9, 10 tane yapardık. İbrahim Başkan yıllarca Yuvacık Barajı borcu ödedi. 3.5 yılda 3.5 milyar dolar sadece ben (KBB) ödedim. O borç bitecek, biz bitireceğiz. –Muhalefete- Bir susun ya iş bilmezliğinizin borcu bu. Hala bunu dillerine dolayabiliyorlar. İnsanlar bilmiyor çünkü. Kocaeli’de su fiyatları pahalı diyorlar. 30 büyükşehir belediyesi var. Su fiyatında 22’nci sıradayız.”

 

1306.jpg

 

CHP’yi kasten; seçimden önce yıldızların vaat edildiğini kaydeden Başkan Büyükakın, “Su fiyatında en pahalı üç büyükşehir belediyesi, CHP’li belediyeler. Tarih yazmaya devam ediyorlar ama zam yapma konusunda. Hani İstanbul’da süt, ekmek bedava olacaktı?” diye konuştu.

 

TARHAN’A: MAHCUP OLUP OTURMALI

 

1307.jpg

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki belediyecilik vizyonunu devam ettirdiklerini belirten Büyükakın muhalefete bu sefer vekilleri şahsında yüklendi:  “Zaman zaman muhalefet bize laf söylemeye devam ediyor. Cevaplarını veriyoruz birinin cevabını alıp susuyor öbürü başlıyor. Bir milletvekili (Tahsin Tarhan) var, zaman aman çıkışlar yapar. Cevabını verdik, mahcup olup oturması gerekiyor.  ‘Türkiye’nin en borçlu belediyesi ama golf aracı aldı’ dedi. Bizim onu park ve bahçede kullandığımızı söyledik sustu. Peşinden, ‘Hünkâr Çayırı’na bina yapıyorlar’ dedi. Araştırdık. ‘Vekil sonuçta yalan söylemez bir bakın’ dedim arkadaşlara. ‘Yok başkanım’ dediler. Yahu adam vekil yalan söylemez dedim ama yalan.”

 

BİZDEKİ MÜSİLAJIN SEBEBİ, İMAMOĞLU!

 

1303.jpg

 

Büyükakın’ın muhalefetinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da pay aldı. Büyükakın, İmamoğlu’nun da ismini zikretmedi ancak geçen yaz başımıza ve Marmara Denizi’ne bela olan müsilajda, İBB kurumsalında İmamoğlu’nu işaret etti: “Su sorununu çözdük, diye yazıyor. Tabelayı görenler, İstanbul’da su sorunu vardı çözüldü zannediyor. Enteresan bir anlayış. Bahane belediyeciliğinin tarihini yazıyorlar. Bir tane iş yok, ‘engel çıkardılar’ deyip duruyorlar. Tarihi çeşmeye musluk taktılar. Temel yapma töreni yapıyorlar. Temel atmadıkları yer arıtma tesisi. O sular müsilaj oluyor, başımıza bela oluyor. Bir milyarlık tanıtım bütçesine engel yok, heykel yapmaya engel yok. Engel nerede var?”

 

DİMDİK AYAKTAYIZ

1308.jpg

 

Büyükakın sözlerini, “Biz teşkilatlarımızla dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızı şimdiye kadar aldığı oyların daha fazlasıyla tekrar cumhurbaşkanı seçeceğiz” diyerek tamamladı ve Burak Fidan’ın nikahını kıymak üzere Çayırova, Şekerpınar/Cumhuriyet Mahallesi’ne yol aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.