Nikâh salonlarında vatandaş tarifesi değişmedi

Nikâh salonlarında vatandaş tarifesi değişmedi

Gebze Belediye Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti nikah salonlarının vatandaşa 1 TL’den kiralanmasını önerdi. AKP ret etti. Salonların engellilere ücretsiz tahsisi ise oy birliğiyle karara bağlandı.

Gebze Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısı, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti. Yoklama ve önceki meclis toplantısının karar özetlerinin onaylanmasının ardından ek gündem maddeleri görüşüldü. Meclisteki üç partinin (AKP, CHP, İYİ Parti) ortak önergesi Gebze Belediyesi’ne ait nikâh salonlarından engellilerin ücretsiz yararlanmasına dair oldu. 
İZMİT’TE 1 TL OLMUŞTU 
CHP ve İYİ Parti grupları ise ayrı olarak verdikleri önergelerde İzmit’te örneğinin yaşandığı şekliyle, nikâh salonlarının vatandaşa sembolik ücretle, 1 TL’den kiralanması üzerine oldu. Önergelerin önce gündeme alınması kabul edildi. Ardından gündemin son maddeleri olarak görüşüldü.  
ENGELLİLERE ÜCRETSİZ OLACAK

CHP Grup Sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan, Gebze Belediyesi’nin yeni dönemde vatandaşların ekonomisini rahatlatacak herhangi bir çalışması olmadığını belirtip nikâh salonlarını yoğunluklu olarak dar gelirli vatandaşların tercih ettiğini, bütçesi iyi durumda olanların farklı tercihlerde bulunduğunu kaydetti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise fakirlik kâğıdı getiren vatandaşların salonlardan ücretsiz yararlandığını önerilen uygulamanın eşit yararlandırmaya uygun olmayacağını öne sürdü. 
Büyükgöz, “Siyasette popülist şeylere başvurmak doğru değil” dedi. CHP ve İYİ Parti’nin aynı konuyu içeren iki önergesi AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilmedi. Üç partinin ortak önergesi olan, engellilerin Gebze Belediyesi’ne ait Menekşe ve Sardunya Nikah Salonları’ndan ücretsiz faydalanması ise oy birliğiyle kabul edildi. 
MEYDANA MUSTAFA KAPTAN’IN İSMİ VERİLDİ
Gündemin birinci maddesinde yapı kayıt belgesi alan 94 parselin satışı, oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde; Eskihisar Köyü’nde Eskihisar Caddesi ile 3024 Sokak arasında kalan meydanın isimlendirilmesine dair Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu’nun önerisi görüşüldü. Komisyon meydana, Eskihisar’ın sevilen simalarından olduğu belirtilen Mustafa Kaptan isminin verilmesini verilmesini önerdi. 
CAZİBE MERKEZİ OLMALI 
CHP Grubu sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan meydan için önce engelli Milli yüzücü Sümeyye Boyacı’nın ismini önerdiklerini, Boyacı’nın isminin daha uygun bir yere verilmesi önerisi üzerine geri çekip bu sefer Osman Hamdi Bey’in isminin verilmesini önerdiklerini kaydetti. Çalışkan, “Kentimizin cazibe merkezi haline gelmesi için, kentin mevcut tarihi değerlerini öne çıkarmalı. Biz Eskihisar Parkı için Osman Hamdi Bey ismini önermiştik. Küçük ve içte kaldığı söylenmişti komisyonda, ikna olmuştuk. Eskihisar’ın Osman Hamdi Bey ismiyle cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı’nın isminin belediye tarafından yaptırılan yüzme havuzuna verileceğini, Eskihisar’da Osman Hamdi Bey Müzesi ve Mesire Alanı’nın yer aldığını, vatandaşın yönlendirilmesi ve isimlendirme eksikleri varsa birlikte giderilebileceğini söyledi. Uzun görüşmelerin ardından meydanın ismi Mustafa Kaptan olarak oy çokluğuyla onaylandı. Komisyonun önerisine AKP ve İYİ Partili meclis üyeleri kabul, CHP’li meclis üyeleri ret oyu verdi.
O KARARI HUKUKA TAŞIYACAKLAR
Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışma yönetmelikleri oy birliğiyle kabul edildi. İmara dair yedi gündem maddesinden dördü oy birliği, üçü oy çokluğu ile geçti. Tavşanlı’da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nün talebi ile yapılan imar plan değişikliğindeki kamu yararı olup olmadığı uzun süre tartışıldı. CHP Grup Sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan konuyu hukuka taşıyacaklarını belirtip kamu yararı mı, vatandaş yararı mı olduğunun bu şekilde açığa çıkacağını söyledi. Adem Yavuz Mahallesi’ndeki muhtarlık binasının muhtarlığa tahsisi oy birliğiyle kabul edilirken diğer beş gündem maddesi, ilgili komisyonlara havale edildi.
02 OCAK’TA TOPLANACAK 

Meclis toplantısını İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk ve CHP Gebze İlçe yöneticileri de takip etti. 2020 yılı ocak ayı meclis toplantısının ise 02 Ocak Perşembe günü 16.00’da gerçekleşmesi kararlaştırıldı. akp-001.jpgchp-006.jpgiyi-parti-004.jpgmeclis-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.