Nihat Ergün, TÜİK’in hilesini anlattı!

Nihat Ergün, TÜİK’in hilesini anlattı!

Kocaeli eski milletvekili, Bilim ve Sanayi eski Bakanı Nihat Ergün, kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı olduğu DEVA Partisi’nin il yönetim kurulunu tanıtım toplantısında Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı çok ilginç bir hileyi anlattı.

DEVA Partisi Kocaeli İl Örgütü’nün tanıtım toplantısında konuşan Ergün, hükümetin ekonomideki gerçekleri kabul etmediğini, görmezden geldiğini, bu amaçla resmi istatistik rakamları ile oynamayı bile hak gördüğünü öne sürerek şöyle konuştu:

“TÜİK enflasyon hesabı yaparken, her ay listedeki ürünlerin ağırlığını değiştiriyor. Ayrıca yiyecek ürünlerinin fiyatları tespit edilirken, Türkiye genelinde zincir olan bazı marketlerin yöneticileri aranıyor, (İstatistik ekipleri şu gün şu saatler arasında sizin markete gelip fiyat tespiti yapacaklar. Bu ürünlerin fiyatlarını şu saatler arasında indirin) diye talimat veriyorlar.

HEM VATANDAŞI HEM KENDİLERİNİ ALDATIYORLAR

Zincir market yöneticileri de bu emri yerine getiriyor. İstatistik uzmanlarının fiyat tespiti için markete gelecekleri gün örneğin 11.00-13.00 saatleri arasında enflasyon listesinde yer alan ürünlerin etiketleri değiştirilip, düşürülüyor. Sonra vatandaşın yaşadığı, hissettiği enflasyon ile, TÜİK’in belirlediği enflasyon farklı çıkıyor. Yani, ülkeyi yönetenler, her konuda hem kendi kendilerini hem vatandaşı aldatmakta bir sakınca görmüyor.”

Nihat Ergün, vatandaşların da ürün fiyatlarında suni indirimin yapıldığı istatistik tespit günlerinde ve saatlerinde marketlere gidip, alışveriş yapmasını önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.