Nihat Ergün Kocaeli için parmağını kıpırdatmadı

Nihat Ergün Kocaeli için parmağını kıpırdatmadı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 11.Turu’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi...



MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 11.Turu’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi hakkında MHP Grubu adına söz aldı. Türkkan konuşmasında Bakan Nihat Ergün’ü eleştirdi. Ergün’ün Kocaelili olduğunu söyleyen Türkkan, “Her bakan kendi ilinde ağırlığını hissettirir. Bakan’ın seçildiği ile gittiğinizde o Bakan’ın ağırlığını yatırımlardan hissedersiniz. Başka bir ifadeyle, Bakan o şehre mührünü vurur. Ancak, bu, ne yazık ki Sayın Nihat Ergün için geçerli değil, Kocaeli'nde böyle bir şey maalesef yok, acı ama gerçek.” ifadelerini kullandı. 

KENTE KATTIĞI HİÇBİRŞEY YOK”

Mayıs 2009'dan bu yana bu koltukta oturan Bakan Ergün’ün, Kocaeli için hiçbir şey yapmadığını, parmağını kıpırdatmadığını ifade eden MHP’li Türkkan, “Diğer illerde o ilin Bakanları kentlerine hizmet ediyor, eser bırakıyor ama Sayın Nihat Ergün'ün Bakan olarak kente kattığı hiçbir şey yok, varsa buyursun, göstersin.” dedi. Konuşmasında Cengiz Topel Havalimanı’nı örnek gösteren MHP’li Türkkan, “Bir Cengiz Topel Havalimanı vardı, üç ay çalıştı, bizlerin ve kamuoyunun baskısıyla açmaya kalktılar, o da haftada bir gün, o da uçak dolarsa sefer yapıyor, aktarmalı sefer.” cümleleriyle eleştirisini sürdürdü. 

KOCAELİ’NDE SANAYİCİ KAN AĞLIYOR”

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuşmasında AKP Dönemi’nde sanayinin her geçen gün nasıl kötüye gittiğini de örneklerle anlattı. İmalat sanayinde bugün her 100 fabrikadan 26'sının kapalı olduğunu vurgulayan Türkkan, kendi seçim bölgesi Kocaeli'nden örnek verdi.“Kocaeli bir sanayi kenti ama korkarım ki bu gidişle bu sıfatı yakın zamanda yok olacak. Kocaeli'ndeki sanayici arkadaşların tamamı kan ağlıyor.” diyen Türkkan, Ekim 2012 ile Ekim 2013 dönemi arasında Kocaeli'nde toplam 1.137 şirketin açıldığını, aynı dönemde 405 şirketin kapandığını ve kaydını sildirdiğini anlattı. MHP’li Türkkan Kocaeli’nde ayrıca 2012'den bugüne kadar, üretim yapan 144 sanayi üretim tesisinin kapandığını da vurguladı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Bütçe Konuşması’nda AKP İktidarı’nda sanayicinin üretmekten vazgeçip nasıl ithalatçı olduğuna da vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.