Nelteks’te sendikal mücadele sürüyor

Nelteks’te sendikal mücadele sürüyor

Tez Koop-İş Sendikası’nın örgütlendiği ve çoğunluğu sağladığı Gebze’de kurulu Nel Tekstil fabrikasında işçilerin sendikal mücadelesi sürüyor

Sendikalaşma mücadelesinin sürdüğü Gebze’de kurulu Nelteks’te Tez-Koop-İş Sendikasının çağrısıyla basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 3 ay önce Nelteks işçilerinin örgütlenmeye başladığını kaydeden Tez-Koop-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Sebahattin Şen, “Bu örgütlenme güçlü bir iradeyle 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde fabrikada sendikal çoğunluk olan yüzde 50+1 sayısına ulaştı” dedi.

Asıl işverenin Neşe Plastik olduğuna dikkat çeken Şen, “İşveren önce baskı, ardından işten çıkarma ve ardından da küçülme bahanesi ile sendikal örgütlenmemize saldırı başlattı. Nelteks ve Neşe Plastik yönetiminin 3 yıllık işimiz var ifadeleri her ne hikmetse birden küçülme süreçlerine dönüştü. Bu değişimin asıl gerekçesinin sendikal örgütlenme ve TİS ile çalışma talebimizden geldiğini biliyoruz” dedi.

Şen, “Sendikalı ve toplu sözleşmeli çalışmak her çalışanın anayasal ve demokratik hakkıdır. Emeğimizin, alın terimizin patron masalarında meze haline gelmesine müsaade etmeyeceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi. Açıklamada sık sık, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

 

Eyleme Türkiye Komünist Patisi Gebze İlçe Örgütü, EMEP Gebze İlçe Örgütü, Deriteks, Tez-Koop İş, Türk-İş'in yanı sıra diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de katıldı. Sınıf dayanışmasının vurgulandığı eylemde, işçilerin sendikada örgütlenmesinin Anayasal bir hak olduğu ve patronun bu düşmanca tavrından vazgeçmesi gerektiği söylendi. İşçiler, fabrikaya sendika girene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

 

nelteks-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.