Necat Çakır'dan Muharrem Tutuş’a: Okumasını öneriyorum

Necat Çakır'dan Muharrem Tutuş’a: Okumasını öneriyorum

İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Necat Çakır İzmit Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısında AKP’li Muharrem Tutuş’un bütçe hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Necat Çakır konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bütçeyle ilgili gündem maddesi oy birliğiyle meclisten geçti. Komisyonda çalışan arkadaşlarıma, mali hizmetler biriminde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten denk bir bütçe yapmışlar. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir ortamda denk bir bütçe yapmak çok zor. Rakamlar çok değişken çünkü.

“MERKEZİ HÜKÜMET DENK BÜTÇE YAPAMADI”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı 17 Ekim’de merkezi hükümetin bütçe sunuşunu yaptı. O bütçeye baktığınız zaman bütçe açığının 2 milyar 654 milyon lira olduğunu göreceksiniz. Denk bir bütçe yapamadılar. Bu açığın 1 milyar 254 milyon lirası sadece faiz ödemesi için. 2024 yılının gelirlerini toplam 8 milyar 256 milyon olarak yazdılar ama bütçe harcamasını 11 milyar küsur olarak verdiler. Bu bütçeyi anlatırken de 100 yılın bütçesi olduğunu söylediler. 100 yılın bütçesi 2 milyar 654 milyon lira açık veriyor.

“ÖZ KAYNAKLARA BAKMAK LAZIM”
İzmit Belediyesinin bütçesi ise 2 milyar 24 milyon lira harcamalar, 2 milyar 24 milyon lira gelirler. Dolayısıyla denk bir bütçe. Arkadaşlarımızı bu anlamda takdir etmek lazım. Nihayetinde bir işletmenin mali durumuyla ilgili konuşurken o işletmenin mali tablolarını elinize almak zorundasınız. 546 milyon lira kısa vadeli borçlarımız var. 151 milyon lira uzun vadeli borçlarımız var. Öz kaynaklara bakmak lazım. Sadece tek kalem borçlara bakarsanız doğru sonuç elde edemezsiniz.

“VARLIKLARIMIZDA ARTIŞ VAR”
Bu kaynakların nerede kullanıldığına bakmak lazım. Bu kaynaklar dönen varlıklarda mı kullanıldı? Duran varlıklarda mı kullanıldı? Yoksa hikayeden harcandı mı? Baktığınız zaman varlıklarımızda da ciddi anlamda artış var. Dönen ve duran varlıkların toplamından kısa ve uzun vadeli borçları düştüğümüz zaman eğer müspet bir sonuç yakalıyor iseniz araştırırsınız. Muharrem Tutuş arkadaşıma bilanço tablosunu okumasını öneriyorum. 2024 yılının için ilimiz, İzmit’imiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

TUĞÇE YAKICI


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.