Ne zaman tamamlanacak?

Ne zaman tamamlanacak?

2018 yılında ihale edilen ve 9 ay içinde tamamlanarak 2019 yılında açılması gereken Gebze Halka Kütüphanesi aradan geçen zamana karşın henüz bitirilemedi.

Gebze Kaymakamlığı’nca Hacı Halil Mahallesi’nde  bulunan bina FEM Dershanesi olarak kullanılmakta iken, OHAL Kararları kapsamında Hazineye tescili gerçekleşmişti. 2016 yılından itibaren boş ve atıl durumda olan bina Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in girişimleri sonucunda Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü adına tahsis edilip, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne teslim edildi.

2018 yılında bakım ve onarım için ihalesi yapılan  bina 9 ay içinde tamamlanarak  2019’da hizmete açılacaktı. Ancak geçen 2 yıla rağmen bina hala eski durumunda.  Tek çivinin çakılmadığı kütüphane binası  mezbelelik vaziyette.

ÇOK AMAÇLI KÜTÜPHANE

2 bin 600 metre kare olarak planlanan Kütüphane  içerisinde ise Konferans ve Fuaye salonu, 40 kişilik toplantı salonu cep sineması, kitap kafe bölümü, internet hizmet bölümü, engelliler bölümü, çocuk bölümü yer alacak.

YETERSİZ KALIYOR

Gebze’de 174 metre kare alanda hizmet veren Kütüphaneyi günde ortalama 150-200 kişi ziyaret ederken, bu sayı hafta sonları ise 300-400 kişiye ulaşıyor.  Mevcut itibariyle 26 bin 739 kitap, 14 bin 658 üyeye sahip olan Kütüphane, 2018 yılında 15 bin 792 kişiye 36 bin 521 kitap ödünç olarak verilmiş olup yıl içerisinde kütüphaneden 71 bin 198 kişi faydalandı. 80 bin öğrenci potansiyeli bulunan ilçede, mevcut bina yetersiz hale gelmişti.

Gebzeliler yeni kütüphane binasının akıbetini merak ederek çalışmaların son durumu hakkında açıklama bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.