Namet’te Covid tedbiri. Çay kalktı. Çaymatik geldi

Namet’te Covid tedbiri. Çay kalktı. Çaymatik geldi

Çayırova’daki Namet Et Tesisleri’nde firmanın kadrolu lojistik bölümü çalışanlarına çay ikramı Covid tedbirleri kapsamında kalktı. Yerine ücretli Çay/Kahvematik kondu. Firma tarafından yapılan açıklamada, “Geçici süreyle, tedbir amaçlı” denildi

Türkiye’nin et üretimindeki lider markalarından, Çayırova Akse Mahallesi’nde Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında getirilen bir kısıtlama, çalışanların tepkisini çekti. İddiaya göre; Namet’in elemanı olarak çalışan 40 kadar lojistik bölümü çalışanı sürücünün sevkiyata çıkmadan önce ve özellikle sabah saatlerinde beklediği, kahvaltısını edip çay içtiği bölümde çay servisi durduruldu.

O ZAMAN O CİHAZ NİYE KONULDU?

Yerine ücretli Çay/Kahvematik cihazı konuldu. Gazetemizi arayan Namet Lojistik bölümü çalışanı bir emekçi duruma tepkisini, “Günde bir defa çay içme fırsatı ve hakkımız vardı. Covid-19 gerekçesiyle o hakkımız alındı. Ama yerine ücretli çalışan otomatik cihaz konuldu. Madem çay içerken bir araya gelince birbirimize virüs bulaştıracağımızdan endişe ediliyordu. Yerine o otomatik cihaz niye konuldu” diyerek gösterdi.

ESKİ DÜZENE DÖNÜLECEKTİR

İşçinin şikayeti üzerine görüştüğümüz bir firma yetkilisi ise uygulamanın pandemi kaynaklı ve önlem amaçlı olduğunu, bir süre sonra daha doğrusu riskin sonlanması veya azalmasıyla birlikte yeniden aynı işleyişe dönüleceğini kaydetti.

TEMASI ÖNLEMEK İÇİN, GEÇİCİ

Yetkili, “O anlamda otomatik cihaz da risk değil mi?” sorusunu ise, “Ücretli hale getirilmesinden ötürü talebin de azalacağı düşünülerek alınmış bir önlemdir. Yoksa işçinin var olan bir hakkının önüne geçilmesi veya çay kahve satarak da gelir edinmek amaçlı bir uygulama, asla değildir. Lojistik bölümü çalışanlarımız görevleri gereği dış görevde olan ve sürekli dışarıda temasları olan arkadaşlarımız. Uygulama tamamen virüse karşı önlem amaçlı ve geçici sürelidir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.