Nam-ı diğer Gümüşhane’de  dar gelirliye ücretsiz maske

Nam-ı diğer Gümüşhane’de dar gelirliye ücretsiz maske

1000’i aşkın nüfusa sahip Kadıllı’da köy nüfusunun yüzde 40’ı Gümüşhane’den yaklaşık 50 yıl önce göçenlerin kendisi, çocukları ve torunları oluşturuyor. Üretilen maskeler 40 kadar hanede yaşayan 200’ü aşkın kişiye ücretsiz dağıtılacak

Kadıllı Köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz önceki cumartesi günü üretimine başlanan maskelerin köyün dar gelirlilerine yönelik olacağını kaydetti. Yılmaz, “Köyümüzde 1000’i aşkın nüfus var. ‘Malum süreç’ten ötürü son zamanlarda nüfusumuzda artış da yaşandı. Üretilen maskeler ücretsiz dağıtılacak ve 40 hanede 200’ü aşkın dar gelirli yurttaşımıza yönelik olacak” dedi.

BİR ARADA YAŞAM KÜLTÜRÜ OTURMUŞ

Köyün nüfusunun yüzde 40’ını 50 yıl önce Gümüşhane’den göçenlerin kendilerinin, çocuk ve torunlarının oluşturduğunu kaydeden Yılmaz, “Ben de o kavmin bir mensubuyum” dedi. Diğer yüzde 40’lık dilim ise manav diye de tanımlanan Gebze’nin yerel eşrafı. Kalan yüzde 20’lik dilimi yurdumuzun çeşitli illerinden yurttaşlar oluşturuyor. Bir arada yaşam kültürünün çok yerleşik olduğu Kadıllı bu yapısıyla adli olaylar ile de çok ama çok nadir gündeme geliyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.