Nakliyat-İş’ten Özer Elektrik işçisine destek

Nakliyat-İş’ten Özer Elektrik işçisine destek

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi sendikal örgütlenmenin ardından 10 işçinin çıkartıldığı Özer Elektrik’te direnişe geçen işçilere destek ziyaretinde bulundu

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi, sendikal örgütlenme sonrası 10 sendika üyesi işçinin çıkartıldığı Özer Elektrik’te direnişte olan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Özer Elektrik’te DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şubesi örgütlenmişti. Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ile beraberindeki heyet fabrika önünde BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve direnişteki işçilerle bir araya geldi. Sendikal örgütlenmenin ardından işverenin yasalara ve anayasaya aykırı şekilde 10 işçiyi atmasının, diğer işçileri de işyerine almamasının suç olduğunu belirten Erdal Kopal şunları kaydetti:

“iktidarın işverenleri korumak için pandemi sürecinde getirdiği bir çok yasaklardan biri de işçilerin işten çıkartmasının yasaklanması oldu. Ancak işverenler bu yasaklara da çıkarları gereği uymadı, yasayı ve anayasayı çiğneyerek suç işledi. Bu süreçte işçilere yönelik baskılar kabul edilemez. Sendika olarak her zaman işçilerle ve Birleşik-Metal İş Sendikası ile dayanışma içerisinde olacağız.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.