Nakliyat-İş taşeronda sözleşme imzaladı

Nakliyat-İş taşeronda sözleşme imzaladı

Nakliyat-İş Sendikası ZF Sachs Süspansiyon S’stemleri'nin taşeronu Mc Paketleme’de sözleşme imzaladı. Birinci yıl için ücret artışı yüzde 32 oldu.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üretimini Gebze’de sürdüren ZF Sachs Süspansiyon Sistemleri San. ve Tic. AŞ.’nin taşeronu, Darıca’nın Sırasöğütler Mahallesi’ndeki Mc Paketleme Taşımacılık Hizmetleri ve Tic. Ltd. Şti.’de çalışan 35 üye adına üçüncü dönem toplu sözleşmesini imzaladı. Sözleşme gereği birinci yıl için ücret artışı ortalama yüzde 32 oldu.

Tüm üyelerin oy birliği ile imzalandığı belirtilen sözleşmenin imza törenine Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Av. Ayhan Erkan, Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, Mc Paketleme işyeri sendika temsilcisi Evren Bilgin, Mc Paketleme’den Nihat Murat Canan ve Av. Neslihan Emre İlhan katıldı.  

BİRİNCİ YIL 

İmzalanan sözleşmeye göre sendikaya üye olan işçilerin işe giriş ücretleri olan asgari ücrete aylık yüzde 8 oranında ücret zammı yapıldı. Birinci yıl için öncelikli olarak sendika üyesi işçilerin mevcut ücretlerine seyyanen 75 TL zam yapılacak. Üyelerin saat ücretlerine ise her kıdem yılı için 5 kuruş kıdem zammı uygulanacak. Ve bunlara ilave olarak yüzde 18.71 oranında ücretlere zam yapılacak. Birinci yıl seyyanen zam, kıdem zammı ve ikramiyedeki artışla birlikte yıllık artış oranı ortalama yüzde 32 oldu. 
İKİNCİ YIL 

Sendika üyesi işçilerin 31 Mayıs 2020 tarihinde aldıkları mevcut ücretlerine seyyanen 75 TL zam yapılacaktır. Üyelerin saat ücretlerine ise her kıdem yılı için 5 kuruş kıdem zammı uygulanacak. Bulunan bu miktar üzerinden ise 01 Haziran 2019 – 01 Haziran 2020 tarihleri arasında TÜİK’in açıkladığı tüketici fiyat endeksi   oranına + 2 puan zam yapılarak ikinci yıl ücret zammı gerçekleşecektir.

ÖRNEK BİR SÖZLEŞME

Mc Paketleme Taşımacılık’ta sosyal yardımlarda da yine yüzde 32 oranında artış sağlandığı belirtilen açıklamada, “Mc Paketleme ile imzalanan toplu iş sözleşmesi özel sektörde; taşeronda örgütlenmesi,  mücadelesi ve ücret zamları ile birlikte örnek bir toplu iş sözleşmesidir. İşçi sınıfımızın, sendikamızın  taşeron cehennemine karşı örgütlü mücadelesinin kazanımıdır” denildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.