Nakliyat-İş Gebze’de eylem yaptı

Nakliyat-İş Gebze’de eylem yaptı

Nakliyat-İş Sendikası Gebze’de Kıdem Tazminatıma Dokunma eylemi yaptı.

Sendika tarafından yapılan açıklama şöyle:

“AKP iktidarının ve para babalarının işçilerin kazanılmış hakkı olan 84 yıllık kıdem tazminatının gaspına yönelik saldırılarına karşı bugün örgütlü olduğumuz işyerlerinde, grev ve direniş alanlarında eylemler yaptık. Bildirilerimizi okuduk.

Gebze’de örgütlü olduğumuz Demtrans Taşımacılık’da da üyelerimiz işbaşı yapmadan işyerinin önünde toplanarak “Kıdem Tazminatı Hakkımızı; Fon, Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası, Süresi Belirli Çalışma Adı Altında Gasp Edilmesine İzin Vermeyeceğiz” dediler. Burada da yapılan açıklamanın ardından atılan sloganlarla eylem sona erdi. 

TÜM İŞYERLERİNDE DİRENECEĞİZ                                                                             

Sendikamız Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal’da katılarak konuyla ilgili açıklama yaptı. Kopal yaptığı açıklamada kıdem tazminatının, fona devredilmesi, tamamlayıcı emeklilik sigortası, süresi belirli çalışma gibi adlarla gasp edilmek istendiğini, ancak kıdem tazminatının kazalınmış bir hak olduğunu ve hangi ad altında olursa olsun kıdem tazminatının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini ve bunun için tüm işyerlerinde direneceklerini ve mücadele edeceklerini belirtti. İşyerlerinin önünde yapılan eylemden sonra üyelerimiz işbaşı yaptılar."2-550.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.