Nakliyat-İş Gebze Avrasya’da Yüzde 35 Zamla İmza Attı

Nakliyat-İş Gebze Avrasya’da Yüzde 35 Zamla İmza Attı

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi, 150 işçinin çalıştığı Avrasya Tünel İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ / EGİS’te toplu iş sözleşmesi yüzde 35’lik artışla imzalandı

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi, 150 işçinin çalıştığı Avrasya Tünel İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ / EGİS’te toplu iş sözleşmesi imzaladı. İşçilerin maaşlarında yıllık ortalama yüzde 35 oranında artış sağlandı. Bu artışta ortalama ücret artışı, ücret zammı, kıdem zammı, yakacak ve ikramiye ile oldu.  

UYUŞMAZLIK RAPORU TUTULMUŞTU

Nakliyat-İş ile firma arasındaki TİS görüşmeleri uyuşmazlık ile sonuçlanmış, arabulucu aşamasında da taraflar anlaşamamıştı. Sonrasında devam eden görüşmelerde ise taraflar anlaşmaya varırken şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada sendika üyelerinin yüzde 80 oranındaki büyük çoğunluğunun da anlaşmayı kabul ettiği kaydedildi. Diğer kazanımlar ise şöyle sıralandı:

Aynı pozisyonlardaki ücret farklılıklarını azaltmak amacıyla, ücret gruplarının ortalaması alındı. Ortalamanın altındaki ücretler, ortalamaya getirildi.

Her kıdem yılı için aylık ücretlere net 30 TL kıdem zammı,

Her ay için net 60 TL yakacak yardımı,

Yıllık 30 gün tutarında ikramiye,

2021 yılı için ücret gruplarında; ortalama ücretlere çıkartılan ücretlere yüzde 20 oranında net zam,

Günlük net 28 TL yemek ücreti,

Sendikalı işçilere 2020 yılı sözleşme farkı olarak 45 gün tutarında ödeme,

Dini bayramlarda net 600 TL bayram yardımı,

Sendika üyesi çocukların eğitim gören her bir çocuğu için anaokulu ve ilkokul öğrencisi için 350, ortaokul ve lise öğrencisi için 450, üniversite öğrencisi için 550 TL tutarında destek,

Yıllık 400 TL ücretli izin ücreti.

KADIN İŞÇİLERE 8 MART’TA ÜCRETLİ İZİN

Toplu iş sözleşmesinin diğer örnek madde kazanımının tüm ödemelerin net üzerinden yapılması, vergi dilimindeki artışların işveren tarafından karşılanması olduğu belirtildi. İki yıllık ücret zammının TÜİK’in yıllık tüketici fiyat endeksi + 2 olarak kabul edildiği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm kadın üyelerin ücretli izinli sayılacağı, yıllık ücret izin sürelerinde ve fazla mesai ücretlerinde artış sağlandığı belirtilen sözleşmenin başta EGİS’te çalışan üyeler olmak üzere tüm sendika üyeleri ve işçi sınıfına hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.