Nail Çiler’den İstanbul’un Fethi Mesajı

Nail Çiler’den İstanbul’un Fethi Mesajı

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle:

“Türk ve Dünya tarihinde büyük bir dönüm noktası olan, muhteşem bir zafer ve müthiş bir stratejiyle, Fatih Sultan Mehmet Han önderliğinde dünyada çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümünü gururla kutluyoruz.

Bir çok medeniyetin izlerini yüzyıllar boyu içerisinde barındıran, tüm insanlığın ortak tarihine sahip olan, tarih boyunca kültüre, sanata, eğitime, bilime ve ticarete öncülük eden, Asya ile Avrupa’yı birleştiren dünyanın sayılı şehirlerinden olan İstanbul; 1453 yılında Fatih’in gemileri karadan yürütmesi ve Osmanlı Ordusunun eşine az rastlanılır bir mücadele örneğiyle fethedilmiş ve böylece tarihte yeni bir çağ başlamıştır. 

Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1481 yılında Doğu’ya gerçekleştireceği sefer sırasında konakladığı ve hayatını burada kaybettiği, içerisinde 17. Yüzyılda yaptırılan çeşme ve namazgahı bulunan Fatih’in Otağı (Hünkar Çayırı)’nın Gebze’mizin sınırları içinde olması bizlere farklı duygular yaşatmaktadır.

“Biz şehirleri değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz” diyen, bu müthiş zaferin mimarı olan büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve onun komutasındaki tüm kahramanları İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.