NAİL ÇİLER TBMM’DE SORU ÖNERGESİ VERDİ: Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizin kanayan yarası

NAİL ÇİLER TBMM’DE SORU ÖNERGESİ VERDİ: Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizin kanayan yarası

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, sayısı her geçen gün artan uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Sağlık Bakanı tarafından önergelerinin yanıtlanmasını talep eden Çiler, “Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizin kanayan yarası” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, uyuşturucu madde bağımlılığına karşı yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Sağlık Bakanı tarafından önergelerinin yanıtlanmasını talep eden Çiler, “Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizin kanayan yarası” dedi. Uyuşturucu madde bağımlılığı yaşının 15 yaşın altına indiğini vurgulayan Çiler, uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümlere dikkat çekti. Önergesinde Çiler, “Ülkemizde uyuşturucu kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Uyuşturucu bağımlılık yaşı 15 yaşın altına düşmüş 30 yaş altı uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölüm oranı en yüksek ülke konumuna gelmiştir. Bu sebeple uyuşturucu madde kullanımının önlenmesine ilişkin çalışmalar yapılması elzemdir” dedi.

GİDEREK YAYGINLAŞAN UYUŞTURUCU KULLANIMINDAN KURTULMALIYIZ

Önergesine ilişkin yaptığı açıklamada Eylül ayında İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdiğini hatırlatan Çiler, “Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Sağlık Bakanı’na da aynı konuda sorularımı ilettim. Ayrı ayrı önergelerimizi gönderdik. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla ilgili hangi önlemler alınıyor onu sorduk. Uyuşturucu madde kullanımı ile etkin bir şekilde mücadele ediliyorsa sorularımızın açıklıkla cevaplanması gerekiyor. Giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımından kurtulmalıyız” dedi.

SORULAR

CHP’li Çiler’in Sağlık Bakanı’na yönelttiği önergelerinde yer verdiği sorular şu şekilde;

  1. Bakanlığınız tarafından uyuşturucu madde bağımlılığı tedavi gören kişi sayısı kaçtır? 15 yaş altı tedavi gören sayısı kaçtır?
  2. Bakanlığınız tarafından Kocaeli ilinde uyuşturucu madde bağımlılığı teşhisi konan kişi sayısı kaçtır? Yaş ortalaması nedir?
  3. Kocaeli ilinde uyuşturucu madde bağımlılığı tedavi merkezi sayısı kaçtır? Bu merkezlerin toplam yatak kapasitesi nedir?
  4. Türkiye’de uyuşturucu madde bağımlılığı tedavi merkezi sayısı kaçtır? Bu merkezlerin toplam yatak kapasitesi nedir?
  5. Son 5 yılda 15 yaş altı uyuşturucu madde bağımlılığı tedavisi gören kişi sayısı kaçtır? Son 5 yılda tedavi edilen uyuşturucu madde bağımlısı sayısı yıllara göre ne olmuştur?

CHP’li Çiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na da aşağıdaki soruları yöneltti;

  1. Bakanlığınız tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında hangi önlemler alınmaktadır.
  2. 15 yaş altı bağımlı kişi sayısı kaçtır?
  3. Bakanlığınız tarafından tedavi ve destek programına alınan bağımlı kişi sayısı kaçtır?
  4. Kocaeli ilinde uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili yapılan çalışmalar nelerdir?
  5. Son 5 yılda 15 yaş altı uyuşturucu madde bağımlısı sayısı kaçtır? Son 5 yılda toplam uyuşturucu madde bağımlı sayısı yıllara göre ne olmuştur?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.