Nafize Nine artık özgür

Nafize Nine artık özgür

  Gebze’nin Pelitli Köyü'nde oğlu Kasım Babayiğit ile birlikte yaşayan ve terör örgütünün kadrosunda olduğu ileri sürülen oğluna kazak gönderdiği...

 


Gebze’nin Pelitli Köyü'nde oğlu Kasım Babayiğit ile birlikte yaşayan ve terör örgütünün kadrosunda olduğu ileri sürülen oğluna kazak gönderdiği gerekçesiyle gözaltına alınarak ayağına elektronik kelepçe takılan Nazife Babayiğit’in ayağındaki elektronik kelepçeler 6 ayın ardından çıkarıldı.

Oğlu Metin Babayiğit'e, 2007 yılında Gebze'ye inşaatlarda çalışmak için gelen ve onu tanıdığını söyleyen 2 gençle kazak, iç çamaşırı, çerez ve kendisine ait olan bir vesikalık fotoğrafı gönderen Nazife Nine, bu gençlerin yakalanması ve yanlarındaki eşyaları da onun gönderdiğini söylemeleri üzerine 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan gözaltına alınmış, ardından da 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu cezayı Yargıtay'ın bozması üzerine yeniden yargılanan Babayiğit'in cezası, 2 yıl 1 aya düşürüldü. Yakınlarının başvurusu üzerine bu da ceza, 'ev hapsi ‘ne dönüştürüldü. 

DİLEKÇE YAZDI

Nazife Babayiğit'in ayağına 13 Mart 2013 tarihinde, sadece kaldığı ev ve tuvalete gidebileceği alanla sınırlı elektronik kelepçe takıldı. Bu sınırdan bir adım ileri gitse veya elektrik kesilse alarm verdiğinden yaşlı kadının yaşamı kâbusa dönüştü. Kelepçenin çıkarılması veya yaşam alanının biraz genişletilmesi için birçok milletvekili devreye girdi. Aile de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok dilekçe yazdı.  Daha sonra bu girişimlerle elektronik kelepçenin sinyal alanı biraz daha genişletildi, yaşlı kadın evin kapısına kadar çıkabilir hale geldi. Geçen cuma günü de Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Masası'ndan gelen görevliler, elektronik kelepçe ile ilgili mevzutta değişiklik yapıldığını belirterek Nazife Babayiğit'in 6 aydır kâbusu olan, ayağında yaraya neden olan elektronik kelepçeyi çıkardı. 
TEŞEKKÜR ETTİ

Kürtçe konuşan ve söyledikleri oğlu 38 yaşındaki Kasım Babayiğit tarafından çevrilen Nazife Babayiğit elektronik kelepçeden kurtulmanın sevincini yaşarken, kelepçenin ayağında yaptığı yara izlerini gösterdi. İki gündür de komşularını ziyarete gitmeye başladığını, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. "Ben bu yaşta nereye gidebilirim ki. Ben bu cezayı hak etmedim" diyen Nazife Babayiğit, kelepçenin çıkarılması kararını verenlere de teşekkür etti.

KÖY DIŞINA ÇIKARKEN İZİN

Nazife Babayiğit'in oğlu Kasım Babayiğit, elektronik kelepçe nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını, ayrıca bir kelepçenin annesinin ayağında yaralar açtığını belirterek şunları söyledi: "Biz elektronik kelepçenin kaldırılması için Cumhurbaşkanı başta olmak üzere birçok yere dilekçe yazdık. Bazı milletvekilleri de aynı başvurularda bulunmuşlardı. Geçtiğimiz gün Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Masası'ndan görevliler geldi. Adalet Bakanlığı'nın bu konu ile ilgili mevzuatta bir değişiklik yaptığını, bun nedenle artık elektronik kelepçeye gerek kalmadığını belirterek çıkardılar. Annemiz şimdi rahatladı. İlk günler odasından çıktığı zaman veya elektrik kesildiğinde alarm veriyordu. Bu çok büyük rahatsızlık yaratıyordu. Daha sonra biraz esneklik getirildi, evin dışında belirli bir sınıra kadar çıkabiliyordu. Şimdi komşulara da gidebiliyor. Ancak hastalık veya diğer zorunlu hallerde köy dışına çıkılacağı zaman yetkililere haber vereceğiz. Ancak o şekilde çıkılabilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.