MUTLAKA OKUYUN ÇOCUKLAR

MUTLAKA OKUYUN ÇOCUKLAR

 Bahri Yavuz'dan hayat dersi Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz, grubunda şampiyon olan U17 takımını Kocaeli Birlikspor ile oynanan maçın...

 Bahri Yavuz'dan hayat dersi

 

Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz, grubunda şampiyon olan U17 takımını Kocaeli Birlikspor ile oynanan maçın ardından kutladı

İşte Bahri Yavuz’un soyunma odasında genç futbolculara yaptığı konuşma:

 

ŞEHİR VE ENDÜSTRİYEL FUTBOLUN BASIKISINA RAĞMEN…

“Ben 11-12 yaşında Kocaelispor alt yapısında idman yapmaya başladım. Kocaelispor’da futbol oynamayı çok istedim ama Allah nasip etmedi. Bir dakika olsun forma giyemedim. O duyguyu anlatmak benim için farklı. Gerçekten benim için kıymetli bir şey. Şu duyguyu unutmayın: Bence Türkiye’de hiç kimseye kısmet olmayan bir şansınız var şu anda. Bizim bir iddiamız var. Bütün şehrin ve endüstriyel futbolun baskısına rağmen. Biz diyoruz ki, kendi kaynaklarımızla yapacağız. Bizim size ihtiyacımız var. Hem oyunculuğunuza, hem insanlığınıza. O yüzden sadece sahadaki gelişiminiz değil, hayattaki gelişiminiz de çok önemli. Lütfen kendi kişisel gelişiminize haf safhada önem verin. Zaman ayırın kendinize.

 

 

 

Mutlaka çok okuyun çocuklar. Belki garip gelecek ama çok okuyun. Sadece okuldan bahsetmiyorum. Kişisel gelişiminiz bizim için çok kıymetli. Yukarılarda neyin eksik kaldığını çok net görmeye başladık. 3,5 sene geçirdik yukarıda. Kişisel gelişim eksik kalınca, fiziksel mücadele bir yere kadar yetiyor. Bu sene toplam 10 maçınızı izledim. Maçta eksik kalan bir şey yoktu. Ama üzerinizdeki baskı, üzerinizdeki duygu bazı şeyleri yapmanızı engelledi. Mücadele süper ama o baskı kişisel gelişimle tamamlanıyor. Bunun da tek yolu; iyi müzik dinleyin, kitap okuyun, arkadaşlarınızla iyi vakit geçirin. Kendi ruhunuzu besleyin. Futbolun çok dışında bir şey söylüyorum.

 

 

 

SİZE ÇOK ŞEY KATACAK

 

Bu sene kim kaç kitap okumuştur? Çocuklar bakın bana, ikinci sezonun başında canlı yayında bir şey sordular. Dediler ki, ‘Konuşmalarınız, arkanızdan gelen duygu, şehri bir yere götürdünüz. Mutlaka bir danışman tuttunuz kendinize. Konuşma metinlerinizi ve röportajlarınızı bu arkadaşlar hazırlıyor, hocanız kim’ dediler? Dedim çok hocam var doğru. ‘Kim’ dediler. ‘Bu yaşıma kadar okuduğum bin küsür kitap dedim. Çocuklar binden fazla kitap okumuşumdur 40 yaşıma kadar. İnanın size çok şey katacak size. Lütfen unutmayın bunu. Sahadaki olaydan bahsetmiyorum. O, burada hocalarımız var, bizim size sağladığımız imkanlar, sizin Allah vergisi yetenekleriniz ve çalışma azminiz var. Ama bizim söylediğimiz çok farklı bir şey. Yoksa herkes bir şekilde idman yapıyor. Herkes 110 metre bir saha buluyor. Az-çok, eksik-fazla herkes bir teknik kadro buluyor.

 

ALTINORDU DEĞİL, KOCAELİSPOR MODELİ

Biz sizi daha iyi imkanlarda yarıştırmaya çalışacağız ama sizin kendinize katacağınız çok şey var, kendi çabanızla. O yüzden direneceğiz, yukarıda diyeceğiz ki biz bu şehrin çocuklarıyla yapmak istiyoruz. Seneye de söyleyeceğiz, ondan sonraki senede de söyleyeceğiz. Allah nasip ederse iki sene bize diyecekler ki, ‘Altınordu gibi değil Kocaelispor gibi model olsun.’ Biz bunun konuşulmasını istiyoruz. Sizin için büyük bir fırsat çocuklar. Ben PAF takımda idmana çıkarken, öyle bir kadro vardı ki yukarıda. Oynamayı hayal edemiyorduk. Şimdi muazzam bir fırsat var önünüzde. Takım 3.Lig’de. Hepiniz çok yakınsınız. İçinizden bir, iki, üç, dört, beş… Mutlaka o şansı yakalayanlar çıkacaktır. Diğerleri de o arkadaşlarının koluna kanat olacak. Hiç kimse kendi mücadelesini küçümsemesin. 20 kişiyi yukarı götürme şansımız yok. Burada beraber yaşayacağımız şey hepinizin hayatını değiştirmek zorunda. Sadece yukarıya çıkardığımız üç oyuncunu hayatı değişmeyecek. Buradaki kişisel gelişiminiz, hayatınızın da yönünü değiştirecek. Herkesten Allah razı olsun, emeğinize sağlık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.