Müteahhitten ‘şantiye işgal bedeli’ alınmayacak

Müteahhitten ‘şantiye işgal bedeli’ alınmayacak

Çayırova Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında müteahhitlerin yüzü güldürüldü. İnşaatların 25 metrekareye kadar olan prefabrike binalarından şantiye yapısı işgaliye bedeli alınmayacak

Çayırova Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşti. Kurban Bayramı’ndan hemen bir gün sonra gerçekleşen toplantıya katılmayan meclis üyesi sayısı, önceki meclis toplantılarına kıyasla yüksek oldu. Üç gündem maddesiyle toplanan mecliste, gündem maddelerinin üçü de oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinden biri, komisyona havale edilmeye gerek görmeden onaylandı. Meclis toplantısında müteahhitlerin yüzünü güldürecek bir karar da alındı. Buna göre ilçedeki inşaatların şantiye binalarında, 25 metrekareye kadar olan prefabrike binalardan, “Şantiye yapısı işgaliye bedeli” alınmayacak.

UYGULAMA İÇİN YASAL ENGEL VARDI

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi üç yıl önce bu konuda alınmış bir karar olduğunu, uygulayıp uygulanmadığı konusunu sorgulamadıklarını ancak uygulamaya geçmek için önlerindeki yasal engelin kaldırılması gerektiğini söyledi. Ortalamada 3 metreye 7 metre ebatlı bir şantiye binasının 100 daireli bir inşaat için yeterli olduğunu kaydeden Çiftçi metrekare birimini 25 metreye çıkarttıklarını, bu şekilde müteahhitlerin nefes alacağını kaydetti. Önerge AKP’nin yanı sıra CHP, MHP ve İYİ Partili belediye meclis üyelerinin de kabul oylarıyla, oy birliğiyle geçti.

RAMADA’NIN ARKASINDAKİ ARSADA İTİRAZA RET

Gündemin birinci maddesinde; Şekerpınar’daki Ramada Otel’in tam arka tarafına denk düşen, 869 ada 1 parsel ve 848 ada 2 parseldeki 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine yapılan iki itiraz görüşüldü. İtiraz sahiplerinin itirazlarında haklı olmadığına kanaat getirilip itirazlar oy birliğiyle ret edildi. İmar Komisyonu’nda oy birliğiyle alınan karar, mecliste de oy birliğiyle onaylandı.

O MAAŞI MECLİS DİREK OYLADI

Gündemin üçüncü maddesinde ise belediye sözleşmeli norm kadro cetvelinde boş bulunan bir adet tekniker kadrosunun doldurulması durumunda ödenecek aylık ücret görüşüldü. Bakanlıkça belirlenen 3 bin 508 TL çıplak maaş ücretinin yüzde 7 fazlasının ödenmesine oy birliğiyle karar verildi. Öte yandan bu gündem maddesi komisyona havale edilmeye gerek görmeden, oy birliğiyle kabul edildi.

ARAÇ DESTEKLERİ

Meclis toplantısında CHP Grubu tarafından 2019 yılının mart ayından bugüne kimi hayır kurumlarına yönelik araç desteklerinin durumu soruldu. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi bu konuda yanıtı yazılı vereceklerini kaydetti.

ŞEKERPINAR’DA SORUNLU BÖLGE

İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Deniz Kolo, Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2021 yılı yatırımlarının neler olacağını sorup Şekerpınar Bölgesi’nde, Turgut Özal Köprüsü ve civarındaki alanda yol sorununa dikkat çekti. Başkan Çiftçi anılan bölgeye dair Büyükşehir Belediyesi’ne proje verdiklerini kaydedip, “Değerlendireceklerdir” diye yanıtladı.

01 EYLÜL’DE TOPLANACAK

Pandemi dönemi kurallarının sürmesinden ötürü Çayırova Belediye Kültür Merkezi’nde sosyal mesafe ve kurallar gözetilerek gerçekleşen meclis toplantısını CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek de takip etti.

Eylül ayı olağan toplantısının 01 Eylül Salı günü gerçekleştirilmesinin karara bağlanmasıyla meclis toplantısı sona erdi. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.