'Mustafa Kemal'in doktorları’ andımızı okudu

'Mustafa Kemal'in doktorları’ andımızı okudu

 Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 'Mustafa Kemal'in doktorlarıyız' pankartı açan bir grup öğrenci, okullarda öğrenci andının kaldırılmasına...

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 'Mustafa Kemal'in doktorlarıyız' pankartı açan bir grup öğrenci, okullarda öğrenci andının kaldırılmasına tepki için 'Andımız'ı okuyup basın açıklaması yaptı. Demokratikleşme Paketi'nin ardından okullarda öğrenci andının kaldırılmasına tepki gösteren, 'Mustafa Kemal'in doktorlarıyız' pankartı açan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi bir grup, dün fakülte önünde toplandı. Öğrenci andını okuyan grup adına basın açıklamasını Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Musa Çallı yaptı. Çallı, yaptığı açıklamada öğrenci andının kaldırılmasının birlik ve beraberlik duygusunu zedeleyeceğine belirterek şöyle dedi: "Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte tesis edilen devrimler 10 yıldır tehdit altında. Bizler bu tehditlerin gerçek birer tehlike haline dönüştüğünü idrak ediyoruz. Kaygılarımızın başında ise Cumhuriyet'le birlikte oluşturulmaya çalışılan toplumsal bütünlük bilinci, intikam duygusu ile ötekileştirilerek tehdit edilmesi geliyor” diye belirtti.

EĞİTİMİN İÇİ BOŞALTILIYOR

 

Hükümetin eğitim politikalarını da eleştiren Çallı, “Altyapı olanakları düşünülmeden plansızca yürütülen eğitim siyaseti 200 kişilik bile olmayan sınıflara 280 kişiyi sığdırmaya çalışıyorlar. Bu durum en doğal haliyle zor olan tıp eğitimini içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bilim ve kültür yuvalarının nitelikli eğitim kadroları tasfiye edilerek içleri boşaltılıyor. Özgür düşünce ortamı doğrudan yok edilmeye çalışılıyor. Demokrasinin doğasında bulunan çok sesliliği yükseltmek amacını taşıyan gençlik hazmedilemiyor” diye ifade etti. Grup yaptığı açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.