Murat Aydın kulüp başkanlarını ağırladı

Murat Aydın kulüp başkanlarını ağırladı

KASKF Başkanı Murat Aydın, Süper Amatör Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanlarını ağırladı. Aydın, centilmence bir sezon geçmesini dilerken bu sezonki yeniliklerini de aktardı.

KASKF Başkanı Murat Aydın gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, “Süper Amatör Lig kulüplerimizin başkanları ile sezon başlamadan önce toplantımızı yapacaktık. Talihsizlikler yaşadık, cenazemiz vardı, mecburen geciktirdik. Aynı toplantıyı 1. Amatör Lig başkanları ile de gerçekleştireceğiz. Seka Doğan kulübümüzün başkanı Adnan Usta’nın annesinin vefatının 7. günü, Arslanbey GB’nin başkanı Fatih Topal yurt dışında, Mertspor kulübümüzün başkanı mesaide olduğu için toplantıda yöneticilerine izin verdik. Bire bir ulaştığımız 2 kulüp, İhsaniye ve Derincespor AŞ. hariç 25 kulübümüz toplantıda temsil edildi. Tüm katılanlara teşekkürler.

 

“GÜVENLİKLER DE ŞAŞIRDI”

Hepimiz biliyoruz ki pandemi süreci nedeniyle 2020-21 sezonunu oynayamadık, önceki yıl da lig yarıda kaldı. Ancak 2022-2023 sezonu, özellikle Süper Amatör Lig için çok ciddi bir şekilde geçecek. Her dönem kuralar çekiyoruz, bu sezonki kura çekimine Süper ve 1. Amatör Lig kulüplerimiz eksiksiz katıldı. Salonumuz 150 kişilik olmasına rağmen 175 kadar bir grupla kuralarımız çektik. Hatta bir sorun var mı diye güvenlik görevlileri de bize kalabalığın nedenini sordu.

 

“TEMEL AMACIMIZ CENTİLMENLİK”

Bu sezon Kocaeli Süper Amatör Ligi’nin adını Bağdatspor’un kurucusu Merhum Kazım Çakıroğlu Süper Amatör Ligi olarak belirledik. 1. Küme, U-14 ve 16 liglerinin de bir ismi olacak. TFF ismi çok değerli, KASKF’nin de öyle. Ligin isim hakkını verdiğimiz sezonda temel amacımız centilmenlik olacak inşallah. Sezona başladık. Mutlaka eksiklikler var. Sizin de tespitleriniz olursa lütfen bize anlatın. Her ligin rozetini oluşturmaya çalıştıracağız, rozetleri tüm takımlara hediye edeceğiz ve toplu halde de sergileyeceğiz. Bu anlamda firmaya önemli paralar da ödeyeceğiz. Kocaeli önemli bir kent, sporda ülkenin başkenti. Gittiğim her yerde herkesi başkente, Kocaeli’ye davet ediyorum. Bunu derken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin başkanlarından aldığım güçle söylüyorum.

 

“TÜZÜK DEĞİŞİKİĞİ YAPMAK ZORUNDASINIZ”

2022 Nisan’da Spor Kulüpleri Yasası çıktı. Artık dernek yok. Genel manada AŞ. şeklinde kulüplerimiz yönetilecek. Defterlerin tutulması, genel kurullar yani en alttan en üste kadar sistemde değişiklikler olacak. Tüm amatör spor kulüplerinin kendi işleyişleri ile ilgili durgunlukları var. Dediğim gibi şirketleşme dönemi geliyor. Herkes tüzük değişikliği yapmak zorunda. İşleyiş ile ilgili 200 futbol kulübümüzün, 160 da diğer kulüplerimizin başkanları ve sorumluları ile bir araya geleceğiz. Açıkçası şu an yasanın nasıl bir faydası olacağı konusunda fikrimiz yok” dedi.

 

manset-2-382.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.